Istina je da je za efikasnije hlađenje i manji utrošak energije bolje da klima radi punom brzinom tokom celog dana. Umanjiće se račun za struju, a soba će biti konstantno hladna. Ali, šta se dešava kada je reč o bojleru? Da li ćemo dodatno uštedeti ako ga držimo non-stop upaljenim?

I dok jedni zastupaju teoriju da je korisnije za džep ostaviti bojler uključenim ceo dan i noć, jer ne mora iznova da se greja sva voda, drugi smatraju da ga je nabolje uključiti po potrebi. Ipak, ispostavlja se nećete dodatno uštedeti ako vam je bojler stalno uključen.

Naravno, sve zavisi od broja ukućana. Zato, ako je u pitanju samac ili bračni par, racionalnije je da se bojler pale prema potrebi. S druge strane, ako se radi o porodici s velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

"Važnu ulogu igra i namena bojlera. Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda ima smisla da ga povremeno uključiujete, a ako je reč o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ima ga povremeno uključujte jer tada ćete ga najverovatnije vrlo retko gasiti", kažu stručnjaci, a prenosi Jutarnji list.

Zato je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno, a naravno, ako već vodite računa o uštedi, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

BONUS VIDEO:

BOJLER MOŽE DA BUDE FATALAN KAO I BOMBA: Izbegnite eksploziju i strujni udar! (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 (MONDO)