Slavnog kuvara Gordona Remzija teško je zadovoljiti i prevariti. Poznat po oštrom jeziku koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sa desetinama restorana i sedam Mišlenovih zvezdica, otkrio je koje jelo nikada ne naručuje u restoranu. Reč je o supi dana, koju će vam konobar u 90 odsto slučajeva preporučiti.
Restorani često ponovo koriste hranu koja je stara i predstavljaju je kao specijalitete, objašnjava Remzi za Town & Country. Kako kaže, ako vam konobar ponudi supu dana, najbolje je da mu postavite jedno pitanje i znaćete o čemu se radi. "Pitajte koja je bila jučerašnja supa dana, pre današnjeg specijaliteta. Moglo bi da se desi da je to supa meseca", upozorava kuvar i dodaje da, pored ovog pitanja, često traži preporuku od konobara.
"Zavisi stvarno od restorana, ali konobari obično probaju većinu jela sa menija i mogu da vam pruže uvid u to šta je kuvar dodao ili šta lokalci vole. Putujući, dobio sam puno sjajnih preporuka od konobara", kaže Gordon Remzi koji je, podsetimo, nedavno šokirao javnost kada je otkrio koji obrok bi poželeo, a da mu je poslednji.
Naveo je engleski doručak, piletinu na puteru, pileća krilca 'Buffalo', goveđi 'wellington' po sopstvenom receptu, džin i tonik 'Monkey 47', puding od karamele sa sladoledom od vanile, prženu 'Mars' čokoladicu i jela brze hrane američkog lanca In-N-Out. S obzirom na to da je često kritikovao brzu hranu, mnogi su se iznenadili kada su čili da bi Remzi za poslednji obrok u životu izabrao dupli hamburger.
BONUS VIDEO:
(MONDO/T.V.)
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina