Misteriozna žena na crvenom tepihu Met Gala 2024. mnoge je ostavila u čudu. Prvo, ko je ona i šta radi tu, a drugo, ponela je definitivno najlepšu haljinu na prestižnom modnom događaju. U pitanju je Mona Patel, preduzetnica i filantrop poreklom iz Indije. Inače, Mona je uspela da se nađe na Forbsovoj listi uspešnih, dobivši priznanje "Forbes Next 1000" i na taj način sebi otvorila mnoga vrata u Holivudu.

Mona je započela svoje studije u gradu gde je odrasla, tačnije na Gudžarat Univerzitetu, a zatim je kasnije upisala master studije na Univerzitetu Florida, kada se ujedno i preselila za SAD. Inače, moda joj je duboko ukorenjena u njenoj prirodi. Osnovala je neprofitnu organizacija pod nazivom, Couture For Cause, 2017. godine koja ima za cilj da pokrene pozitivne promene kroz modu I inspiriše svaku ženu da ostvari sebe. Takođe, usko je sarađivala na brednu slavne sestre iz čuvene porodice Kardašijan, Kendal Džener.

Na Met Gala događaju 2024. godine pokupila je samo reči hvale, a osim prirodne lepote, njena haljina je važila za najlepšu. Izbor dizajnerke pao je na Iris Van Herpen, dok je materijal pronašla u svojoj rodnoj Indiji.

"Želela sam da moj debitantski izgled bude nešto što slavi moje nasleđe i istovremeno kombinuje moju ljubav prema kouturu, i kada sam čula temu, Iris Van Herpen mi je delovala kao očigledan izbor," rekla je Patel za indijski Vog u martu ove godine.

Magična haljina doseže sve do poda, sa korsetom u obliku leptira i lepršavim detaljima koji oponašaju izgled prirode. Najspektakularniji detalj u celokupnom izgledu bili su zakačeni leptiri na njene ruke. U pitanju je niz ručno rađenih kinetičkih leptira koji su se blago pomerali pri svakom Moninom pokretu. Savršeno!

Pogledajte u galeriji kako je Mona Patel izgledala:

Michael Stewart / INSTAR Images / Profimedia, Marleen Moise / Getty images / Profimedia Mona Patel

 BONUS VIDEO:

Anketa - Matruska haljina MONDO

 (MONDO/T.B.)