Skok šećera u krvi samo je jedna od mnogobrojnih negativnih posledica po zdravlje, kada se jedu pogrešne namirnice za doručak. Užurbani tempo života nas je doveo u situaciju da nemamo vremena za osnovne stvari, koje bi zapravo trebalo da budu prioritet. To se najpre odnosi na ishranu u koju uključujemo brza rešenja kako ne bismo ostali gladni. Zato su peciva iz pekare najčešća opcija koju biramo, ali i najgora za zdravlje creva, kaže nutricionistkinja Liza Ričards.
Uživanje u raznim slanim i slatkim pecivima za doručak može da donese trenutni užitak, ali ne treba zanemariti njihov uticaj na zdravlje i nivo šećera u krvi. Peciva su prepuna su rafinisanih šećera, nezdravih masti i prerađenog brašna, zbog čega mogu da doprinesu problemima kao što su debljanje i upalne reakcije u telu.
"Peciva su štetna za zdravlje creva zbog visokog sadržaja šećera i rafinisanog brašna. Ovi sastojci doprinose brzim skokovima šećera u krvi, podstiču oslobađanje insulina i potencijalno uzrokuju hroničnu upalu", upozorava nutricionistkinja i dodaje da preterana konzumacija šećera dovodi do nakupljanja masnoće.
BONUS VIDEO:
(MONDO/T.V.)
Zvezda izgubila na startu Lige šampiona: Predugo se oporavljala od šoka, pa joj isteklo vreme!
"Crvena zvezda je oštećena za gol protiv Benfike": Srpski sudija tvrdi da je Englez napravio grešku
Gde je Crvena zvezda na tabeli Lige šampiona posle 1. kola: Sve se gleda, zato je "ispod crte"
"Ne ide Zvezda na finale Lige šampiona!": Vladan Milojević rekao da nema bekove, otkrio probleme
Poznato ko sudi 174. "večiti" derbi: Najbolji sudija povređen, da li će Zvezda i Partizan biti zadovoljni?