Skok šećera u krvi samo je jedna od mnogobrojnih negativnih posledica po zdravlje, kada se jedu pogrešne namirnice za doručak. Užurbani tempo života nas je doveo u situaciju da nemamo vremena za osnovne stvari, koje bi zapravo trebalo da budu prioritet. To se najpre odnosi na ishranu u koju uključujemo brza rešenja kako ne bismo ostali gladni. Zato su peciva iz pekare najčešća opcija koju biramo, ali i najgora za zdravlje creva, kaže nutricionistkinja Liza Ričards.
Uživanje u raznim slanim i slatkim pecivima za doručak može da donese trenutni užitak, ali ne treba zanemariti njihov uticaj na zdravlje i nivo šećera u krvi. Peciva su prepuna su rafinisanih šećera, nezdravih masti i prerađenog brašna, zbog čega mogu da doprinesu problemima kao što su debljanje i upalne reakcije u telu.
"Peciva su štetna za zdravlje creva zbog visokog sadržaja šećera i rafinisanog brašna. Ovi sastojci doprinose brzim skokovima šećera u krvi, podstiču oslobađanje insulina i potencijalno uzrokuju hroničnu upalu", upozorava nutricionistkinja i dodaje da preterana konzumacija šećera dovodi do nakupljanja masnoće.
BONUS VIDEO:
(MONDO/T.V.)
Rapsodija Zvezde, Olimpijakos je pao u Areni: Ovako se ide u plej-of Evrolige!
Zvezda pokazala Evropi da joj je mesto u plej-ofu: Kad imaš igrača koji može sve, pobede se i najbolji!
Ovako će izgledati novi kružni tok u centru Beograda! U sredini sat od 15.000.000 RSD: "To će biti simbol grada"
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Miloš Teodosić ne igra protiv Olimpijakosa: Još jedan problem za Crvenu zvezdu