Pre nego počnete nešto da kuvate trebalo bi da znate nekoliko "trikova": obavezno nešto pojedite jer ako ste mnogo gladni žurićete i grešićete, dobro izračunajte za koliko osoba spremate hranu, pročitajte pažljivo ceo recept...
Pre nego počnete nešto da kuvate trebalo bi da znate sledeće:- obavezno nešto pojedite jer ako ste mnogo gladni žurićete i grešićete
- dobro izračunajte za koliko osoba nešto spremate da vam gosti ne bi ostali gladni
- pročitajte ceo recept, sa svim objašnjenjima i slikama i na vreme pripremite sve što je potrebno
- obavezno koristite kuhinjski vagu, ''odokativnu'' metodu ostavite za ona jela koja spremate već godinama
- ako je potrebno korišćenje rerne uključite je na vreme, a sve što pečete, osim ako u receptu ne piše drugačije, pecite na srednjoj rešetki
- operite ruke, pokupite kosu i vežite kecelju
- ne napuštajte kuhinju dok je uključen šporet, posebno ako je na plin
- vrelo posudje nikada ne spuštajte direktno na radnu površinu ili sto, uvek koristite podmetač ili običnu drvenu dasku
- sudove perite odmah nakon upotrebe da se ne bi ''nagomilali''
- uključite aspirator ili otvorite prozor da mirisi, koliko god bili prijatni, ne bi ostali u vašoj kosi, zavesama...
(MONDO)