Pre nego počnete nešto da kuvate trebalo bi da znate sledeće:

- obavezno nešto pojedite jer ako ste mnogo gladni žurićete i grešićete

- dobro izračunajte za koliko osoba nešto spremate da vam gosti ne bi ostali gladni

- pročitajte ceo recept, sa svim objašnjenjima i slikama i na vreme pripremite sve što je potrebno

- obavezno koristite kuhinjski vagu, ''odokativnu'' metodu ostavite za ona jela koja spremate već godinama

- ako je potrebno korišćenje rerne uključite je na vreme, a sve što pečete, osim ako u receptu ne piše drugačije, pecite na srednjoj rešetki

- operite ruke, pokupite kosu i vežite kecelju

- ne napuštajte kuhinju dok je uključen šporet, posebno ako je na plin

- vrelo posudje nikada ne spuštajte direktno na radnu površinu ili sto, uvek koristite podmetač ili običnu drvenu dasku

- sudove perite odmah nakon upotrebe da se ne bi ''nagomilali''

- uključite aspirator ili otvorite prozor da mirisi, koliko god bili prijatni, ne bi ostali u vašoj kosi, zavesama...

(MONDO)