Specijaliteti tajlandske kuhinje mogu se probati narednih 10 dana u beogradskom hotelu "Hajat". Tajlandski kuvari Somprasong Čarenpol i njegov pomoćnik Pičed Kevhem šefovi su kuhinje u "Grand Hajat" hotelu u Bangkoku, a njihovo gostovanje u Beogradu zapravo je uvod u seriju promocija nacionalnih kuhinja u hotelu "Hajat".
Specijaliteti tajlandske kuhinje mogu se probati narednih 10 dana u beogradskom hotelu "Hajat".Tajlandski kuvari Somprasong Čarenpol i njegov pomoćnik Pičed Kevhem šefovi su kuhinje u "Grand Hajat" hotelu u Bangkoku, a njihovo gostovanje u Beogradu zapravo je uvod u seriju promocija nacionalnih kuhinja u hotelu "Hajat".
Tako će indijska kuhinja biti prezentovana od 24. maja, nemačka u poslednje dve nedelje oktobra, američka u novembru i italijanska u decembru.
Prema rečima kuvara Somprasonga Čarenpola, tajlandska kuhinja je pod velikim uticajem kineske i indijske. Povoljna klima pogoduje lakom uzgajanju voća i povrća, što se odražava i na trpezu.
U tajlandskoj kuhinji prisutni su plodovi mora, riba, meso i pirinač, a posebnu aromu daju začini, naročito ljuti "kari" sos i "čili" paprika, pri čemu se vodi računa da osnovna četiri ukusa - ljuto, kiselo, slatko i slano - budu izbalansirani.
Gostima "Metropoliten restorana" u "Hajatu" biće upriličen i dekor sa tajlandske trpeze, s obzirom na to da stanovnici ove južnoazijske zemlje posebno cene prijatan izgled hrane. Oni takodje obraćaju pažnju na duševno stanje prilikom obedovanja i nikada sa lošim milsima ne sedaju za trpezu.
Oni koji bar jednom budu večerali u restoranu tokom tajlandske promocije, učestvuju i u nagradnoj igri u kojoj je premija besplatni desetodnevni boravak za dve osobe u Bangkoku i Pataji.
Izvlačenje nagrade, u organizaciji "Tatbuha", tajlandskim turističkim predstavništem u Bukureštu, održaće se poslednjeg dana promocije, u subotu 28. aprila.
(agencije/MONDO)