Jedno od tradicionalnih jela u Vijetnamu je supa od pačije krvi. Jede se hladna, uglavnom za doručak.
Tiet Kan Vit supa se pravi do sveže krvi patke koja nije termički obrađena. Krv tek zaklane patke se ostavi nekoliko sati u feižideru, najbolje 24 sata, pre nego što joj se dodaju svež korijander, krupno seckani kikiriki ili orah, kao i nekoliko komadića obarenog pačijeg belog mesa ili iznutrica.
Supa se pokiseli sokom od sveže limete.
Oni koji su probali kažu da nikada ne bi pomislili da jedu svežu krvi, jer u ovom jelu preovlađuju kiselina limete u ukus korijandera, ali pre svega ukus metala.
U svakom slučaju, ovo nije jelo za one koji ne vole jake ukuse, naročito ne za doručak kada se ova supa u Vijetnamu najčešće konzumira, s obzirom na to da je odličan izvor proteina.
Supu možda možete da probate i u nekim evropskim restoranima, navodno u Nemačkoj, a u Poljskoj takođe postoji varijanta ove "krvave" supe.