Tiet Kan Vit supa se pravi do sveže krvi patke koja nije termički obrađena. Krv tek zaklane patke se ostavi nekoliko sati u feižideru, najbolje 24 sata, pre nego što joj se dodaju svež korijander, krupno seckani kikiriki ili orah, kao i nekoliko komadića obarenog pačijeg belog mesa ili iznutrica.

Supa se pokiseli sokom od sveže limete.

Oni koji su probali kažu da nikada ne bi pomislili da jedu svežu krvi, jer u ovom jelu preovlađuju kiselina limete u ukus korijandera, ali pre svega ukus metala.

U svakom slučaju, ovo nije jelo za one koji ne vole jake ukuse, naročito ne za doručak kada se ova supa u Vijetnamu najčešće konzumira, s obzirom na to da je odličan izvor proteina.

Supu možda možete da probate i u nekim evropskim restoranima, navodno u Nemačkoj, a u Poljskoj takođe postoji varijanta ove "krvave" supe.