Marija je pljeskavicu predstavila kao posebnu, srpsku varijantu burgera koji se služi u zemički, najčešće sa tucanom paprikom, lukom, kajmakom ili kupusom. Urnebes je takođe odličan prilog, ali ga većina izbegava zbog pikantnog ukusa i belog luka.

Interesantno je da je ovaj obrok najbolji na kioscima, bolji čak nego u restoranima i maminoj kuhinji, piše naša blogerka za "Gardijan".

Pljeskavica je, piše Marija, deo tradicionalne kuhinje koji se zadržao i u urbanim ugostiteljskim objektima, a zanimljivo je da svi podjednako uživaju u njoj – i mladi i stari, i bogati i siromašni, i hipsteri i konzervativci...

Ukus nije sofisticiran, ali je bogat, pun i sočan, nećete ostati gladni, a čula možete dodatno da zadovoljite prilozima koji imaju skoro neograničene kombinacije. Tu nije kraj, jer postoji i - punjena pljeskavica!

Marija preporučuje strancima da probaju pljeskavicu i iz još jednog razloga – stajanje u redu kod kioska je ujedno i odlična prilika za upoznavanje sa meštanima.

Ona smatra da pljeskavica mnogo toga govori o Beogradu.

“Bez obzira na to koliko su vremena teška, ili koliko su ljudi siromašni, oni će uvek gledati da se hrane dobro. Moji roditleji imaju izreku da ne poseduju ništa luksuzno jer su pojeli sav svoj novac”, zaključuje autorka popularnog bloga o hrani i putovanjima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.