Učinite nešto dobro za sebe i njih: Usvojite ljubimca!

Povodom Svetskog dana životinja u subotu, 4. oktobra, od 11 do 15 časova u Tašmajdanskom parku biće organizovano udomljavanje nezbrinutih životinja iz gradskih azila.

U Tašmajdanskom parku u Beogradu, u subotu 4. oktobra Svetski dan životinja biće obeležen manifestacijom  udomljavanja nezbrinutih životinja iz gradskih azila koju organizuje JKP „Veterina Beograd“ u saradnji sa kompanijama Mars i Bayer.

Od 11 do 13 časova, u akciji udomljavanja pasa, kucama će biti omogućeno da pronađu svoj novi dom i porodicu, a od 13 časova vlasnicima će biti pružena prilika da njihov ljubimac pobedi u izboru za „Najšarmantnijeg psa Tašmajdana“.

U gradskim azilima JKP „Veterina Beograd“ živi oko 3.000 pasa, a predstavnici prihvatilišta upoznaće prisutne sa pet preslatkih kuca – tri ženke i dva mužjaka koji su vakcinisani, čipovani i sterilisani.

Veterinari JKP „Veterina Beograd“ i predstavnici kompanije Bayer davaće savete o zdravlju mezimaca, sa posebnim osvrtom na podmuklu bolest srčanog crva, koja se neretko otkrije u poodmaklom stadijumu zbog simptoma koji su slični prehladi.

U okviru Kutka za decu, zabaviće se i najmlađi jer će moći da crtaju svoje mezimce, ukrašavaju kućice za pse ili uživaju u programu animatora koji će praviti životinje od balona, kao i šminkanjem po licu „oživljavati“ njihove likove ili likove iz crtanih filmova.

Kompanija Mars će posetiocima parka i njihovim mezimcima u znak dobrodošlice darivati ukusne i zdrave grickalice, dok će na štandu kompanije Bayer moći da se informišu o zaštiti svojih pasa od spoljašnjih (buve, krpelji) i unutrašnjih parazita, najavili su organizatori.

Svetski dan zaštite životinja obeležava se svake godine četvrtog oktobra, još od 1931. godine.

Prvi put je obeležen u Firenci, na konvenciji ekologa, i u to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan Svetog Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine.