Stil

GENIJALNO: Evo zašto na duga putovanja uvek morate nositi TENISKU LOPTICU

Izvor mondo.rs

Trik koji jednostavno morate da probate. Nećete se pokajati.

Duga putovanja, bilo da putujete avinom, vozom ili autobusom, mogu i te kako biti neudobna.

Koliko god da ste niskog rasta, teško je "spakovati se" na sedištu i u istom položaju provesti sate i sate. Negativne posledice su brojne - noge vam otiču, krivi vam se kičma, hvataju vas grčevi...

I dok se danas proizvode raznorazna pomogala koja bi trebalo putovanje da nam učine lakšim i udobnijim, postoji jedan vrlo jeftin trik koji provereno deluje. U ručnom prtljaju uvek nosite tenisku lopticu. Ovaj sportski rekvizit će vam pomoći da ublažite bol, poboljšate cirkulaciju i ublažite ukočenost, prenosi "Readers Digest".

Kaklo deluje? "Valjanjem" teniske loptice uz telo opustićete ukočene mišiće i podstaći ćete protok krvi. Praktično, radi se o vrhunskoj samomasaži u pokretu.

Najviše pažnje posvetite zglobovima, nogama, gornjem delu leđa i ramena - to su zone koje najviše "stradaju" na putovanju. Lagano pritisnite lopticu na svaki od ovih delova tela i "valjajte" je. Tamo gde ste osetili da imate čvoriće, malo jače pritisnite kako biste ih razbili.

Ako vam i posle objašnjenja kako deluje ovaj trik deluje besmisleno, savetujemo vam da ga ipak probate. Nećete se pokajati.