Stil

Sjajni trikovi pomoću kojih će vam dan početi najbolje moguće

Izvor mondo.rs

Počnite dan ovako i bićete raspoloženi tokom celog dana!

Neobični trikovi pomoći će da vam dan počne na najbolji mogući način – evo šta treba da radite.

Dodajte so u kafu

Dodavanje mrvice soli u kafu poboljšaće ukus vašeg omiljenog napitka. Ublažiće gorčinu, a neće vam dodati kalorije kao mleko ili šećer. Ali, nemojte da preterate, dovoljna je samo mrvica.

Pojedite jaje

Sudeći prema jednoj studiji, ljudi koji doručkuju jaja imaju mnogo više energije.

Popijte crni čaj ili toplu čokoladu sa cimetom

Ako niste ljubitelj kafe, popijte šolju crnog čaja. Sadrži i kofein i L-teanin, koji će vas razbuditi i poboljšati fokus. Ukoliko ste ujutru raspoloženi za toplu čokoladu, u nju dodajte malo cimeta – pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi, tako da nećete imati nagle padove šećera.

Popijte čašu vode, ili još bolje vode sa limunom

Jako je važno da pijete vodu tokom dana, a posebno ujutro. Popijte čašu vode kada se probudite, pomoći će vam da se razbudite. Takođe, dobra je opcija i da popijete malo vode sa limunom – poboljšaće hidraciju, varenje i mršavljenje, a sadrži i vitamin C koji je dobar za kožu i imunitet.

Pustite muziku

Nema dileme da muzika utiče na raspoloženje. Studije su pokazale da muzika može da vas učini srećnijim i da ublaži anksioznost. A počinjanje dana na ovaj način je najbolji način da podignete raspoloženje i ulepšate sebi dan...

Okružite se veselim bojama

I boje kojima ste okruženi mogu da utiču na raspoloženje, kažu stručnjaci. Izaberite veselije boje za spavaću sobu, to će definitivno uticati na vaše raspoloženje.

Budilnik stavite na drugi kraj sobe

Najbolje je da budilnik odmaknete na drugi kraj sobe, da ga ne držite u blizini kreveta. Tako ćete se efikasnije razbuditi jer kada već ustanete da isključite alarm, male su šanse da ćete se opet vratiti u krevet.

Uradite neke kratke vežbe

Ako uradite nekoliko kratkih vežbi ujutro, lakše ćete se razbuditi i imaćete više energije, a to će smanjiti i stres i negativna osećanja. Ne morate da radite ceo trening, dovoljno je da se razmrdate tri do pet minuta dok perete zube.

Tagovi