Stil

Proleće je možda "otkazano", ali leto nije! 4 vežbe za savršenu zadnjicu

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Vrlo jednostavne vežbe koje možete da radite kod kuće.

Stručnjaci kažu da ćemo veći deo proleća provesti u kućnoj izolaciji, ali to nije razlog da se opustimo.

Možda je proleće "otkazano"; ali leto nije. Ukoliko želite da imate savršenu figuru za plažu, sad je pravi trenutak da poradite na svom telu.

Znamo, jeste teško suzdržrati se od hrane kada ste po celi dan u kući, ali isto tako boravak u četiri zida je odlična prilika da se posvetite vežbanju za koje obično nemate vremena.

Predlažemo vam četiri odlične vežbe koje će vam pomoći da oblikujete zadnjicu i spremni dočekate leto!

Vežba 1

Zauzmite četveronožni položaj, oslonjeni dlanovima i kolenima o pod. Ruke i kolena neka budu pod uglom od 90 stepeni. Podignite jednu nogu do visine kukova i onda je u tako podignutom položaju ispružite u stranu. Zadržite je u tom položaju 15-ak sekundi, pa savijte koleno i vratite nogu u početni položaj. Isto uradite s drugom nogom. 

Vežba 2

Zauzmite četveronožni položaj, oslonjeni dlanovima i kolenima o pod. Ruke i kolena neka budu pod uglom od 90 stepeni. Jednu nogu (sa ispruženim prstima) ispružite i podignite nagore koliko možete. Zatim je polako spuštajte dok ne dodirnete pod. Sve vreme držite mišiće zadnjice zetegnutim. Ponovite deset puta, pa onda isto uradite s drugom nogom. 

Vežba 3

Zauzmite plank položaj tako da su vam ramena u ravni sa zglobovima, a telo u potpuno ravnom položaju od glave do peta. Podignite desnu nogu i savijte koleno pod uglom od 90 stepeni "gurajući" petu prema zadnjici. S tako savijenim stopalom stegnite mišiće zadnjice i podignite desnu petu prema gore koliko god možete. Zadržite se u tom položaju kratko, a zatim desno koleno privucite nazad do levog. Ponovite deset puta, pa isto uradite s levom nogom.

Vežba 4

Stanite tako da su vam stopala razdvojena preko širine ramena, a prsti okrenuti malo ka spolja. Podignite levu petu. Spuštajte se u čučanj sa isturenom zadnjicom i ispravljenim leđima. Vodite računa da vam kolena ostanu iza ravni prstiju. Sklopite dlanove ispred grudi kako biste lakše zadržali ravnotežu. Zastanite nakratko u čučnju, pa spustite petu i podignite se u stojeći položaj. Ponovite deset puta, pa isto uradite s levom nogom. 

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno zaraženo 2.447 ljudi, a preminulo ih je 61.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska za sve od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak.