Svaka čast!

NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA! Imao je 317 kilograma, smršao je 200... (FOTO)

Autor Nataša Petrović

Upozorili su ga da će ga gojaznost ubiti, pa je odlučio da promeni život iz korena – pogledajte kako sada izgleda!

Izvor: Instagram/Screenshot/salodyssey

Amerikanac Sal Paradiso imao je 317 kilograma, a kada su ga lekari upozorili će ga gojaznost ubiti do 40. godine života, on je potpuno promenio ishranu koja se do tada sastojala od čak 10.000 kalorija dnevno.

Uz promenjen režim ishrane i redovno vežbanje, uspeo je da skine najpre 127 kilograma, a zatim se podvrgao operaciji nakon koje je smršao još 88 kilograma!

Sada ima 102 kilograma, što iako je prilično, nije ni blizu 317!

"U periodu kada sam bio najdeblji, sedeo sam kod kuće po ceo dan i nisam mogao da obavim nikakvu fizičku aktivnost. Počeo sam da osećam zdravstvene probleme. Bio sam zatvorenik u sopstvenom telu", ispričao je Sal.

"Znao sam da, ako želim da doživim četrdesete godine, moram potpuno da promenim životni stil. Moja ishrana je bila užasna, jeo sam burgere i pomfrit sa gaziranim sokovima za svaki obrok. Shvatio sam da sam nekad samo za ručak jeo 8.000 kalorija", kaže.

On je ispričao i da često nije doručkovao, ali zato bi sve nadoknadio za ručak.

"Jeo sam brzu hranu, burgere, testeninu, piletinu... I za večeru bih onda jeo nešto slično. Znao sam da jedem puno, ali sam to ignorisao", priznaje.

Unosio je i po 10.000 kalorija dnevno, a onda je odlučio da sve to promeni i prešao na režim ishrane kojim je unosim između 1.200 i 1.500 kalorija dnevno.

"Bila je to hrana sa niskim nivoom ugljenih hidrata, bez proteina i bez hleba. Prvih nekoliko nedelja bilo je jako teško jer je to bila potpuna promena načina života, ali bio sam predan tome", opisao je.

Spas je video u operaciji, ali znao je da mora da izgubi dosta kilograma da bi operacija bila uopšte moguća.

"Bio sam umoran od života, ali sad imam drugu priliku i ne želim da je protraćim. Previše sam godina izgubio zbog gojaznosti i ne želim više da gubim", zaključio je.

Sal je 2018. godini učestvovao je u emisiji "Skin Tight" pred čijim se kamerama podvrgnuo operaciji uklanjanja viška kože. Operacijom mu je uklonjeno 16 kilograma kože. "Sada ponovo živim svoj život i to je neverovatno", zaključuje.

Mondo/Metro.co.uk

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.