Skin positivity pokret

DA, IMAMO AKNE I NE ŽELIMO DA IH PRIKRIVAMO! Savršena koža ne postoji - svako je lep na svoj način

Da li vam se nekad desilo da želite da objavite neku fotografiju, ali odustanete jer ne izgledate “dovoljno” dobro?

Izvor: Mondo

Društvene mreže su nam, hteli to ili ne, nametnule određen standard kakav bi sadržaj trebalo da objavljujemo - ukratko, što manje mana, to bolje! Filteri, brojni programi za doterivanje fotografija, jaka šminka - neki su od alata koji vam mogu pomoći da dobijete najbolju verziju sebe. Ali, po koju cenu?

Srećom, Instagram i ostale društvene mreže imaju i drugačiju stranu. Influenseri koji su zagovornici Skin positivity pokreta, šire svest kako ne treba osećati stid ili imati osećaj niže vrednosti, samo zato što nemate “idealnu” kožu. Devojke sa aknama, ožiljcima, rozaceom i drugim nesvršenostima, hrabro objavljuju neobrađene fotografije, bez trunke šminke, i šalju jasnu poruku svetu - ne želimo da se skrivamo, samo zato što svet misli da treba!

Devojka sa Instagram profila Emerald beauty je postala viralna nakon što je jedna velika kozmetička kuća odbila zahtev za saradnju, zbog kako su naveli, “neprihvatljivog” izgleda njene kože. To ju je samo motivisalo da bude još glasnija u svojoj misiji - “Moje akne su samo moj problem, i ja biram na koji način ću da im pristupim”. Njen profil je miks svega - da, ona nosi jaku šminku, ali takođe ponosno pokazuje svoje “golo” lice i inspiriše ljude da učine isto.


Šminker i fotograf Nataša Kuzmanović kaže kako je ideal savršenosti jako prisutan na društvenim mrežama, ali da je postojao oduvek.

"Pritisak da se šminka koristi ili ne koristi ne bi trebalo da postoji. Ukoliko je dobro osmišljena i izvedena, može predstavljati bonus. Ali, klijent sa savršenom kožom ne postoji. Ja kao profesionalac ne mogu da nesavršenosti ne stanu, ali mogu da skrenem pažnju sa toga na neku favorizovanu karakteristiku.”

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.