Saveti

NASPAVAĆETE SE KAO NIKAD U ŽIVOTU: Dva čaja koji pomažu da utonemo u san i probudimo se odmorni!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Popijte ih pred spavanje, rezultati će vas oduševiti!

Donosimo vam dva čaja sa potpuno prirodnim namirnicama koji će učiniti da lagano utonete u san bez opasnosti da se nećete naspavati.

Iako se radi o prirodnim sastojcima, i sa njima bi trebalo biti oprezan. Najoprezniji treba da budu hronični bolesnici, jer neke od pomenutih biljaka u većoj količini mogu negativno da utiču na srčane bolesnike.

Čaj od lipe i kamilice

Lipa i kamilica deluju opuštajuće na organizam, blago su sedativne i antispazmične. Ove dve antistres biljke ćete naći na rafovima prodavnica u svim krajevima sveta. Njihovo umirujuće dejstvo poznato je svuda. Čaj od lipe i kamilice deluje opuštajuće na organizam, ove biljke blago su sedativne i antispazmične.

Pospešuju varenje i ubrzavaju izbacivanje toksina iz tela. Imaju i antiseptičko i analgetsko dejstvo.

U jednakim količinama pomešati sveže ili osušene stabljike ovih biljaka, pa jednu kašičicu biljne mešavine sipati u 250 mililitara ključale vode. Ostaviti na tihoj vatri da ključa dva do tri minuta, nakon toga poklopiti i ostaviti 10 minuta da se prohladi. Konzumirati tri puta dnevno, pola sata pre jela.

Čaj od kamilice i lavande

Pomešati jednu kašičica sušene lavandei jednu kašičica sušene kamilice. Pomešati lavandu i kamilicu, zatim preliti sa 250 mililitara vrele, proključale vode. Pustiti da odstoji najmanje 10 minuta i procediti. Piti toplo oko sat vremena pre odlaska u krevet za miran i uravnotežen san.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Magazin Novosti)

Tagovi