Stil

POZNATI KUVAR ODUŠEVLJEN SRPSKOM TORTOM! Objavio recept na Instagramu, a jedna stvar mu se posebno svidela!

Autor Nataša Petrović

Čuveni holandski kuvar oduševljen poznatom srpskom poslasticom!

Izvor: Youtube/Screenshot/RTL

Svi Srbi znaju za Vasinu tortu, sjajnu poslasticu koja se pravi sa filom od oraha, čokolade i pomorandže.

Prema legendi s početka 20. veka, reč je o autentičnoj srpskoj torti koju je jedna tašta umesila svom zetu Vasi u znak zahvalnosti što je spasao život njenoj ćerki. Vasina torta je bila toliko ukusna da se recept proširio svuda po zemlji, i danas gotovo da nema kuće u kojoj se ne sprema ova torta. Naravno, recept se do sada malo izmenio jer neke domaćice unesu male promene u svoj recept, ali glavni sastojci su uvek isti: kora, fil, šne i čokoladna glazura ili čokoladne mrvice na kraju.

Ova sjajna torta, međutim, do sada nije bila toliko poznata van Srbije, ali bi i to sada moglo da se promeni nakon što je recept za ovu poslasticu objavio na svom Instagramu čuveni kuvar Rudolf Van Vin!

Ono što se Rudolfu posebno svidelo je to što je došao do recepta za ovu tortu i shvatio da mere nisu u gramima, već su izražene u šoljama kafe.

"Zainteresovao me ovaj srpski način merenja, pa sam želeo da probam, na srpski način! Zato sam napravio omiljenu srpsku tortu koja se zove Vasina torta", napisao je Rudolf na Instagramu.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.