O tome kako je najbolje razdvojiti žumance od belanceta decenijama unazad se vode polemike. Skoro svaki profesionalni kuvar ima neku svoj način, a trik koji je podelio jedan mladić po imenu Kalum Grej na TikToku ostavio je bez teksta i stručnjake.
Sve što vam je potrebno jeste jedan čen belog luka! Prvo razlupate jaje u činiju, a potom prtrljate luk između palca i srednjeg prsta. Upravo tim prstima pažljivo uhvatite žumance i prebacite ga u odvojenu posudu. Eto, toliko je lako!
Trik je naišao na pregršt pohvala na ovoj društvenoj mreži, mnogi su ga nazvali "pravom magijom", a bilo je i komentara neverice i poneke sumnje da to nije moguće.
"Moj mozak ne želi da veruje", napisao je jedan korisnik TikToka, ali osoba koja je stavila tačku na nagađanja o tome da li je reč o prevari ili trik zaista deluje, bio je jedan profesionalni kuvar.
"Kao profesionalni kuvar mogu da kažem - ovo zapravo ima puno smisla", napisao je čestitao momku na domišljatosti.
Ako već "baratate" jajima, probajte i original recept za jaja Benedikt, oduševiće vas!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.