Kažu da su jaja najbolji izbor za zdrav doručak, a evo kako da počastite sebe i ukućane "fensi" doručkom od jaja!
Sastojci:
115 grama putera
Kašika pesto sosa
Četiri žumanceta
Dve kašike vode
Kašika limunovog soka
Dve kašike belog sirćeta
Četiri jaja
Osam listova šunke
Četiri listića bosiljka
Jedan manji paradajz
Četiri zemičke
Priprema:
Najpre pripremite sos. U manjem tiganju rastopite puter, pa u to dodajte pesto sos. U odvojenoj posudi, skuvajte na pari umućena žumanca, vodu i limunov sok. Kuvajte, stalno mešajući, dok tekstura ne bude dovoljno gusta da prekrije kašiku. Smanjite vatru, pa polako sipajte u tiganj sa pesto sosom, konstantno mešajući. Sos odvojite sa strane.
Zatim u dublji tiganj sipajte vodu, dodajte sirće i pustite da provri, pa smanjite vatru tako da voda i dalje krčka. Razbijte jaja, jedno po jedno, u manju posudu, držite nakratko posudu iznad šerpe sa vodom, a zatim jaja polako sipajte u vodu.
Kuvajte ih oko tri do pet minuta ili dok žumance ne postane gušće, ali ne skroz tvrdo. Izvadite jaja iz vode.
Presecite zemičke na polovine, zagrejte ih, pa na njih stavite po šunku, listić bosiljka, komad paradajza i odozgo stavite jaje, a po vrhu nalijte malo pripremljenog sosa.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Crvena zvezda razbila Albu u Pioniru: Morala je da pobedi i uradila je to furiozno!
"Došli su na odmor, ali idu kući sa porazom" Trener Pariza peckao Grobare zbog poraza za infarkt
Istorija srpskog fudbala, evropska pobeda u Bačkoj Topoli! TSC razbio Švajcarce, pamtiće dugo Miloša i Petra
"Crvena zvezda ismeva Real Madrid": Španski mediji bruje o prozivkama sa Marakane