Kažu da su jaja najbolji izbor za zdrav doručak, a evo kako da počastite sebe i ukućane "fensi" doručkom od jaja!
Sastojci:
115 grama putera
Kašika pesto sosa
Četiri žumanceta
Dve kašike vode
Kašika limunovog soka
Dve kašike belog sirćeta
Četiri jaja
Osam listova šunke
Četiri listića bosiljka
Jedan manji paradajz
Četiri zemičke
Priprema:
Najpre pripremite sos. U manjem tiganju rastopite puter, pa u to dodajte pesto sos. U odvojenoj posudi, skuvajte na pari umućena žumanca, vodu i limunov sok. Kuvajte, stalno mešajući, dok tekstura ne bude dovoljno gusta da prekrije kašiku. Smanjite vatru, pa polako sipajte u tiganj sa pesto sosom, konstantno mešajući. Sos odvojite sa strane.
Zatim u dublji tiganj sipajte vodu, dodajte sirće i pustite da provri, pa smanjite vatru tako da voda i dalje krčka. Razbijte jaja, jedno po jedno, u manju posudu, držite nakratko posudu iznad šerpe sa vodom, a zatim jaja polako sipajte u vodu.
Kuvajte ih oko tri do pet minuta ili dok žumance ne postane gušće, ali ne skroz tvrdo. Izvadite jaja iz vode.
Presecite zemičke na polovine, zagrejte ih, pa na njih stavite po šunku, listić bosiljka, komad paradajza i odozgo stavite jaje, a po vrhu nalijte malo pripremljenog sosa.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti