Zdrava ishrana je važna za ceo organizam, posebno za kardiovaskularni sistem, imunitet i sistem za varenje.
Kardiolog je otkrio jednu namirnicu koju često "zaboravljamo" a veoma je važna za srce!
Kardiolog dr Alehandro Junger rekao je da svako ko želi da poboljša zdravlje srca, mora da jede više cvekle.
Ova jeftina, lako dostupna namirnica neverovatan je izvor nutrijenata koji pomažu da telo stvori azot oksid, koji opušta zidove arterija i reguliše zgrušavanje krvi.
U pitanju je supstanca izuzetno važna za vazodilataciju, odnosno opuštanje krvnih sudova i bolji protok krvi, samim time i kiseonika. Kada su krvni sudovi opušteni, pritisak se spušta u zdrave vrednosti što smanjuje rizik od brojnih bolesti.
"Cveklu bi trebalo jesti redovno, a može se uvrstiti u skoro svaki obrok. Probajte palačinke sa rendanom cveklom u testu, smuti od cvekle ili svežu cveklu u salati", rekao je on.
Hrana koja pospešuje njegovu sintezu tako je blagotvorna za sprečavanje zgrušavanja krvi, zbog čega je cvekla odličan izbor jer sadrži mnoštvo tih nutrijenata.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.