Hleb je omiljena namirnica, postoji toliko ukusnih vrsta, a iako nutricionisti kažu da s hlebom ne bi trebalo preterivati, mnogi od nas svakodnevno ga imaju na trpezi.
Svako bi trebalo da zna da napravi domaći hleb, jer on nema aditive, ali čak i kada kupovni hleb donesete kući, postoji česta "boljka" - kako sprečiti da se on mrvi?
Određene vrste hleba jednostavno su "u ratu" s noževima, ili će se mrviti do besvesti pa ćete morati da kupite mrvice po celoj kuhinji, ili će ih nož izgnječiti jer su iznutra previše meki.
Profesionalni pekari kažu, postoje dva načina da rešite ovaj problem. Prvi je da hleb okrenete naopačke!
Donju stranu hleba postavite gore, i secite odatle, biće lakše jer je hleb tu kompaktniji. Okolo će "leteti" manje mrvica!
Drugo rešenje, pogodnije za hlebove koji su meki iznutra, ali spolja veoma krckavi, je da hleb postavite na stranu. Sečenje po kraćoj liniji daće vam veću kontrolu pokreta i dobićete ravnomerno isečene kriške, bez preteranog mrvljenja ili gnječenja.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.