Kuhinjsko rende je zgodan komad posuđa, jer nam pomaže da brzo i lako usitnimo hranu. Povrće, sir i druge namirnice časkom su u komadićima koje bismo teško postigli da smo ih sekli nožem.
Ali, kako se čisti rende? Osnivačica sajta "Clean mama" Beki Rapinčuk podelila je svoj trik za čišćenje ovog kuhinjskog pomagala.
Bilo da ste rendali sir, parmezan, beli luk, đumbir ili nešto drugo, garantovano će pomoći da se ostaci hrane sklone!
"Najbolje je, naravno, oprati rende odmah nakon korišćenja, jer se ostaci neće sasušiti i stvrdnuti. Ali ako niste stigli to da uradite, trik sa komadom starog hleba je genijalan", rekla je ona.
Ostavili ste rende na radnoj površini posle pripremanja hrane i setili ste ga se tek nekoliko sati kasnije. Uzmite komad starog hleba!
"Važno je da hleb bude tvrd, a pažljivo prevlačite njime u obrnutom smeru, od dna ka vrhu. Upravo ovaj pokret, obrnut od onog kojim inače koristimo rende, pomoći će da se ostaci hrane skinu", savetuje Rapinčukova.
Ovaj trik ne pokušavajte sa svežim hlebom jer ćete samo napraviti još veći problem. Ako slučajno nemate komad starog hleba dovoljno tvrdog da posluži za čišćenje, potopite rende u toplu vodu sa deterdžentom.
"Samo pazite da to ne bude na više od desetak minuta, jer je moguće da upije toliko vode da počne da rđa", upozorila je ona. Potom rende operite sunđerom a za unutrašnjost koristite četku za posuđe.
Pročitajte i trik profesionalnih pekara - rende će vam pomoći ako nemate maslac na sobnoj temperaturi!
(MONDO)