Većina domaćinstava ima rende sa četiri stranice - za sitno i krupno rendanje, seckanje na tanke listove i onim "šiljatim" delom koje retko koja kuvarica koristi, a koje zapravo služu da se namirnica što više usitni.
Osim povrća i voća, sir je namirnica koja se često sitni ovom alatkom. Verovatno nikada niste razmišljali o tome kako ga rendate, ali ako niste znali - postoji pogrešan i "pravi" način.
Ako radite to kao i većina, onda verovatno rende držite uspravno, naslonjeno na dasku, tanjir ili na dno činije i rendate pokretima gore-dole.
Može to i jednostavnije! Ako verujete savetima specijalizovanog kulinarskog sajta "Kitchn", postoji mnogo lakši način. Sve što treba da uradite jeste da ga položite vodoravno, odnosno da rupice za rendanje budu okrenute ka vama. Sir pomerajte napred-nazad, a sve što se narenda će ostati u unutrašnjosti alatke. Iskoristićete namirnicu maksimalno, a iza sebe ćete ostaviti manje nereda.
Stručnjaci sa sajta napominju i da osim što je ova metoda jednostavnija i urednija, postoji puno manja šansa da se povredite i posečete.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!