Ako volite da mesite kolače, pite ili testa, ovo je trik koji će vam znatno olakšati taj posao!
Već smo vam rekli kako da iskoristite višak testa od palačinki, kao i šta poslastičari nikada ne rade kada peku kolače, a sada pročitajte ovaj trik koji je toliko jednostavan da će vam možda biti i smešan!
Znate kada nađete super recept, imate sve sastojke kod kuće, taman ste izdvojili pola sata da nešto umesite, a onda shvatite da piše da morate maslac da ostavite na sobnoj temperaturi?
Zima je i to će potrajati, ali profesionalni pekari imaju super trik.
Stavite komad maslaca u zamrzivač na samo nekoliko minuta. Potom ga izvadite i stavite u komad folije da vam ne bi klizao, a onda uzmite kuhinjsko rende! Narendajte maslac na najsitnijem delu, kao da je parmezan ili tvrdi sir, direktno u testo. Na taj način, bolje će se rasporediti po testu i brže će se istopiti.
Ne propustite ni trikove profesionalnih kuvara za savršene batake!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola