Nutricionistkinja Borjana Depalo rekla je na Prvoj da je ono što roštilj čini najukusnijim, i najopasnije u njemu, kao i da Srbi prave dve velike greške u ishrani zbog kojih se goje i narušavaju zdravlje.
Jelena Đoković je izazvala veliku buru izjavom da je sin Stefan jeo meso prvih godinu dana, pa se sada hrani samo biljkama, kao i mlađa kćerka Tara. Dosta se komentariše i igra i ishrana Novaka Đokovića.
Jelena je, između ostalog, rekla da je vegan postala "iz muke i straha od bolesti", i dodala da njihova deca uvek imaju izbor za obrok, ali su to mnogi dočekali "na nož". Depalo je sada objasnila šta je Jelena htela da kaže.
"Verujem da je Jelena izuzetno pažljiva pri balansiranju ishrane svoje dece, ona im verovatno radi i krvnu sliku, to je lična karta organizma, ako imamo dobar feritin, hemoglobin, mi možemo bez mesa. Tada možemo da budemo vegetarijanci i vegani, sve dok je krvna slika dobra", rekla je ona.
Srbi vole da "savetuju" Đokoviću šta da jede, igrao dobro ili slabije, a Depalo je otkrila da zapravo veruju u zabludu, da će mu meso dati više energije pred meč - a to nije tačno!
"Pet do sedam sati mi varimo meso, sva energija mora na njega da se usredsredi. Ako sportista pred meč ili trening, ili mi pred neki napor, pojedemo hranu koja se vari kraće, kao što su mahunarke, mi iz nje brže dobijamo energiju. Šniclu od 200 grama ćemo variti satima i sporije dobijati energiju", objasnila je ona.
"Dakle, ako želimo da budemo dugo siti, možemo meso, ali ako želimo energiju, potrebne su nam mahunarke, pečurke koje su šumsko meso", rekla je ona.
(MONDO)