Trud se isplatio

2 NEDELJE NIJE NI LIZNUO ŠEĆER I ZAPANJEN JE REZULTATIMA: Ne samo što je smršao, desilo se i nešto NEOČEKIVANO!

Autor Nataša Petrović

Šećer je definitivno jedna od najnezdravijih stvari koje možemo da unesemo u organizam, zato je ovaj čovek napravio eksperiment i nije ga ni probao dve nedelje!

Višak kilograma je problem sa kojim se suočava sve više ljudi, a jedan od glavnih razloga je preteran unos šećera. Nije stvar samo u jedenju slatkiša, već u tome da se rafinisan šećer nalazi u maltene svoj kupovnoj hrani – od hleba pa nadalje.

Novinar Majkl Grothaus zato je odlučio da sprovede jedan eksperiment i da dve nedelje uopšte ne unosi rafinisani šećer.

On je inače ranije imao višak kilograma, ali je smršao, te je ovog puta eksperiment rešio da uradi zbog toga što je bio zabrinut jer veliki broj dnevnih kalorija unosi upravo iz šećera.

Grothaus je ostale stvari jeo normalno i unosio je oko 2.000 kalorija, kao i inače, ali je prestao da pije gazirane napitke, voćne sokove, beli hleb, pastu, jogurt... Umesto toga, jeo je povrće, jaja, ribu, meso, integralnu testeninu i pirinač, a šećer je unosio isključivo u prirodnom obliku, odnosno kroz voće.

Majkl priznaje da mu je prvih nekoliko dana bilo veoma teško – imao je vrtoglavice, zamagljen vid, manjak koncentracije, bio je užasno i umoran i osećao je pravu krizu da pojede nešto slatko... Ali, sve se promenilo posle šestog dana – više nije osećao umro, bio je budniji i fokusiraniji.

Nutricionistkinja Rebeka Bolton kaže da je to normalno u procesu "skidanja" sa šećera jer je telu potrebno vreme da se prilagodi, pa se zato javljaju i anksioznost, nervoza, ali kada se reguliše nivo šećera u krvi, ti znaci će nestati.

Grothaus je za te dve nedelje smršao čak pet kilograma iako je i dalje unosio isti broj kalorija kao inače, a nakon eksperimenta poručuje da su efekti izbacivanja šećera sjajni.

"Nadam se da ćete skupiti snagu da to uradite, baš kao što sam i ja", poručio je na kraju.

(MONDO)