Ako želite da regulišete šećer u krvi, isprobajte obroke koje savetuje nutricionistkinja koja takođe mora da vodi računa o tome da joj šećer ne pređe dozvoljene granice.
Prevelika doza ugljenih hidrata može dovesti do "skoka" šećera u krvi, ali su ugljeni hidrati omiljeni izvor energije našeg tela i ne treba ih olako izbacivati, kaže nutricionistkinja Ela Davar.
"U mojoj porodici postoji sklonost ka dijabetesu tipa 2, zbog čega sam, kao registrovana nutricionistkinja dijetetičar, napravila plan ishrane koji će mi pomoći da šećer držim pod kontrolom", rekla je ona.
Ela je otkrila šta jede za doručak svakog dana - najvažnije je šta uradi pre njega!
"Čim ustanem, odmah popijem veliku čašu vode. Voda igra ogromnu ulogu u regulisanju metabolizma, i pomaže da držimo šećer pod kontrolom čak i ako upražnjavamo autofagiju", rekla je ona.
Doručak se zato sastoji od namirnica koje pomažu ravnoteži hormona.
"Jedem kvalitetne namirnice, i uvek su na tanjiru proteini, zdrave masti, vlakna i probiotici", rekla je ona.
Na meniju su jaja, hleb bez glutena, i salata od kiselog kupusa i dinstanog zelenog povrća.
"Ako mi se doručkuje slatko, napraviću smuti od jogurta sa probioticima, granole i bobičastog voća", rekla je ona.
"Na taj način, moje telo će polako oslobađati energiju, biću sita i puna elana, a neću naglo dići nivo šećera u krvi", rekla je Devarova.
Pročitajte i koje namirnice nutricionisti nikada ne doručkuju!
(MONDO)