KAKO DA OJAČATE IMUNITET JEFTINO I NA PRIRODAN NAČIN: Recept ruskog naučnika za domaći kompleks vitamina – ČISTA BOMBA

Kako da podignete imunitet ako nemate novaca za skupe suplemente.

YouTube/Screenshot/PREPSTEADERS

Čak i kada niste prehlađeni ili se oporavljate od teških oboljenja, lekari savetuju da uzimate vitamine kako biste osnažili organizam i zaštitili se od virusa i bakterija. To možete da uradite na prirodan način, kroz ishranu ili suplementacijom.

I jedan i drugi način imaju koristi i mane, za prvi je potrebno malo više vremena da "prodeluje", a drugi (osim što nije prirodan) košta. Upravo je to veliki problem za mnoge - vitaminski kompleksi u apotekama su poprilično skupi.

Sredinom prošlog veka je ruski naučnik Nikolaj Amosov razvio jedinstveni sastav vitaminske mešavine koja jača imuni sistem jednako kao kompleksi vitamina i minerala koji se kupuju u apotekama. Svako može da ga spremi, a ne košta mnogo.

Zašto su domaći vitamini zdraviji?

Vitaminska mešavina se pravi na bazi sušenog voća: smokava, šljiva, kajsija itd. Preporučuje se da se uzima nakon intervencija i operacija radi oporavka organizma, a utvrđeno je da su se osobe kojima je prethodno bio oslabljen imunitet, a koje su jele ovu mešavinu, mnogo brže i lakše oporavljale.

Ovako sušeno voće (posebno ako se priprema prirodno i bez dodatih konzervanasa i hemije), zadržava sve vitamine koji se nalaze u njima u svežem obliku. Osim toga, prepuno je zdravih vlakana, minerala i antioksidanata. Istovremeno, ovakvi "vitaminski suplementi" neće uticati na porast telesne težine.

Kako pripremiti vitaminski kompleks Nikolaja Amosova?

Sastojci:

  • 200 g urmi
  • 200 g smokava
  • 200 g suvih šljiva
  • 200 g suve kajsije
  • 200 g suvog grožđa
  • 200 g sušenog manga
  • 300 g oraha
  • 30 g korena đumbira
  • 2 limuna
  • 300 ml meda

Priprema:

Suvo voće dobro isprati u toploj vodi. Izbrisati ga papirnim ubrusom kako bi se uklonio višak vlage, pa ustiniti u mlinu za meso. Samleti limun na isti način, prethodno mu uklonivši semenke. Orase iseckati i dodati smesi. Oljušteni koren đumbira sitno narendati i takođe dodati smesi. U dobijenu masu dodati med i sve dobro izmešati. Čuvati u staklenoj tegli u frižideru i uzimati jednu kašiku svakog jutra pre doručka, na prazan stomak.