Stil

FRIZERKA OTKRILA VELIKU GREŠKU KOJU SVI PRAVIMO - BUKVALNO BACAMO PARE: Video zapalio mreže - "Osećam se kao idiot"

Autor Maja Gašić

Da li znate zapravo kako se pravilno pere kosa? Video koji je objavila profesionalna frizerka napravio pometnju na mrežama - njen savet je mnogima otvorio oči!

Izvor: tiktok/screenshot/sarahbrawleyhair

Kako se pravilno pere kosa i da li je neophodno šamponirati dva puta? Odgovor na ovo pitanje dala je stručnjakinja, a kako se ispostavilo, sve ono što smo mislil da znamo o higijeni kose pada u vodu.

Pa tako, saznali smo i da celog života bacamo pare na šampone! Količina koja nam je potrebna da bismo temeljno oprali vlasište je mnogo manja od one koju zapravo koristimo.

Ako i vi spadate u one koji obilato sipaju šampon u šaku, pravite veliku grešku. Profesionalna frizerka Sara je na svom TikTok nalogu otkrila koja količina vam je zapravo potrebna. 

"Koristite previše šampona? Čak i ako imate gustu kosu, nije vam potrebna vam cela bočica", objašnjava frizerka u videu koji je pregledalo preko 47.000 ljudi.

A evo kako da to uradite kao profesionalac...

"Prvo proverite da li vam je kosa potpuno mokra", kaže i onda je na dlan sipala količinu veličine novčića, a koja je zapravo sasvim dovoljna da bi se temeljno oprala kosa i vlasište. Protrljala je dlanove i objasnila da bi se napravilo više pene i sasmim tim bolje oprala kosa, treba dodati i malo vode prilikom šamponiranja.

Pitanje oko kojeg se spore mnogi stručnjaci jeste da li je neophodno kosu prati dva puta, pogotovo ako se to čini svakodnevno. Sara kaže da je dvostruko šamponiranje obavezno, ali i da treba koristiti blage šampone.

Naglasila je i da šampon treba koristiti samo na temenu jer on može da isuši krajeve kose.

Video je postao viralan brzinom svetlosti, a nije izostalo očekivano iznenađenje korisnika ove mreže.

"Osećam se kao idiot jer sam mislila da imam preterano masnu kosu, a ispada da sam koristila previše šampona", napisala je jedna korisnica ove mreže, dok je bilo i onih koji su tražili uputstvo za pravilnu upotrebu regeneratora.

Tagovi