LAKO MRŠAVLJENJE!

SLOBODNO JEDITE BELI HLEB I GLEDAJTE KAKO SE KILOGRAMI TOPE: Nutricionistkinja objasnila - SMRŠAĆETE ako ga ovako jedete

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Da li je moguće jesti hleb i mršaviti? Da, ako poštujete ova tri pravila i nijedno ne podrazumeva da ga se odreknete!

Izvor: YouTube/ASMRSurge

Mnogi od nas se pitaju kako da smršaju, i dijete kao da nemaju efekta. Ili smo odabrali pogrešan način da skinemo koji kilogram, ili ne uspevamo da odolimo svojim omiljenim "problematičnim" namirnicama.

Jedna od njih je sigurno hleb, ljudi često kažu da im je najteže da se tokom dijete odreknu hleba, a sada je nutricionistkinja otkrila kako je moguće jesti hleb, a mršaviti.

Ne, čak vas nećemo ubeđivati da jedete neki hleb koji vam se ne dopada, ova pravila možete primeniti i na najobičniji beli hleb. Za zdrave alternative, pročitajte kakav hleb je najzdraviji.

"Toliko je jednostavno da je smešno. Kada kupujete hleb, pogledajte spisak sastojaka i pratite 10:1 pravilo. Za svakih deset grama ugljenih hidrata, hleb mora da sadrži jedan gram vlakana. Ako nije tako, nemojte ga jesti", kaže Rebeka Luis, nutricionistkinja.

Čak i beli hleb može biti pravljen različitim metodama, pa tako uvek tražite hleb pravljen fermentacijom. Em je ukusniji, em će vas više zasititi.

"Hleb od kiselog testa, čak i kada sadrži samo belo brašno, mnogo je zdraviji. Sadrži supstance iz procesa vrenja u kom su učestvovale dobre bakterije, koristan je za varenje i održavanje metabolizma", navodi dr Tasmin Batija, lekarka opšte prakse koja pomaže pacijentima da smršaju, i autorka knjige "Šta jedu lekari".

Idite u pekaru, a ne u radnju! Male pekare nisu podlegle masovnoj proizvodnji, zbog čega naprave količinu hleba, prodaju je tog dana i ne dodaju gomilu štetnih sastojaka.

"Industrijalizacija procesa proizvodnje hleba i drugih vrsta testa uzela je danak. Mnogi zdravi sastojci više nisu u hlebu, ali su zato tu supstance koje produžavaju svežinu i gomila soli. Topao hleb iz pekare na ćošku ne samo da je ukusniji, već je i zdraviji", rekla je ona.

Italijani čak tradicionalno jedu hleb tako što ga umaču u kvalitetno maslinovo ulje. Na taj način, unose zdrave masti i neće se "natrpati" hlebom jer kidanje na komade i umakanje usporava unos hleba, a brže se zasite zbog ulja.

Ne propustite ni besplatne savete nutricionistkinje koja inače razgovor naplaćuje 300 evra!

(MONDO)