Fuj!

AKO SPAVATE BEZ GAĆA, JADAN VAŠ PARTNER: Doktor otkrio šta je NAJGORE što se dešava i posvađao 7 miliona ljudi

Autor Maja Gašić

Da li ste za ili protiv spavanja bez gaća? Pre nego što odlučite, prvo čujte šta kaže doktor...

Izvor: Shutterstock/George Rudy/TikTok/Printscreen/tonyyounmd

Da li je zdravije da spavate bez ili sa donjeg veša? Ovo pitanje je uzrok brojnih rasprava, a čak se i mišljenja stručnjaka razlikuju.

Dok jedni tvrde dana prvi način omogućavate telu da diše, sprečavate znojenje intimne regije i potencijalno razvoj bakterija i gljivica, drugi pak kažu da kvalitetan pamučni veš sprečava da do toga dođe, a istovremeno ne dozvoljava da se bacili i bakterije (koji potencijalno postoje na posteljini) prenesu na ovu osetljivu regiju.

Doktor Entoni Jun, američki plastički hirurg je kategoričan - nikada ne treba da spavate bez gaća, a evo i zašto!

On je u video koji je objavio na svom TikTok profilu objasnio šta se dešava dok spavamo i zašto nikako nije dobra ideja da u krevet idete "kao od majke rođeni".

"To je nehijenski!", kaže doktor i objašnjava da "prosečna osoba pušta vetrove 15-25 puta dnevno".

"To može da se dogodi dok spavate, a naučna studija je dokazala da svaki put kada puštate gasove, zapravo izbacite i malu količinu fekalija u vazduh", kaže doktor.

"Ovo je čista istina. A studije potvrđuju i da ukoliko spavate u gaćama, te fekalije će završiti na tkanini. Zato, molim vas, poštedite svoje partnere i nosite gaće kada spavate."

Ovaj video je pregledan više od sedam miliona puta i izazvao je raspravu o tome da li je u redu puštati gasove pred partnerom i u spavaćoj sobi. Pa tako dosta njih je zaključilo da su onda verovatno veoma nepristojni, jer se ne ustežu da puštaju "goluba" pred bračnim partnerom.

"Slušaj, srećno prdim u svom krevetu već 39 godina. Nećeš me promeniti."

Korisnici ove mreže su nastavili da zbijaju šale na račun ispuštanja gasova u krevetu, pa je tako neko napisao:

"Prdim i slamam srce svojoj ženi svakog dana. Tako je, kako je", dok je jedan napravio i aluziju na gorespomenute brojke.

"15-20 puta dnevno? Bar na nakom polju postižem normu".

Ipak, nije zanemarljiv broj onih koji su se složili sa doktorom i istakli da je takvo ponašanje pred partnerom nekulturno, na stranu što ih potencijalno stavlja u zdravstveni rizik ispuštanjem fekalija...