Mikrotalasna nam je olakšala život kada je u pitanju podgrevanje obroka, ali postoje stvari koje u nju nikada ne bi trebalo staviti.
Već smo vam pisali o namirnicama koje ne bi trebalo podgrevati, ali ova vam verovatno ne bi pala na pamet.
Bilo koja hrana koja sadrži mesnu prerađevinu - možda je to pica, neko pecivo ili sos za špagete - ne bi trebalo da se naše u mikrotalasnoj pećnici.
Suhomesnati proizvodi sadrže hemikalije koje ne bi smele da se greju u mikrotalasnoj, jer tada nastaju opasna jedinjenja, upozorava studija objavljena u "Žurnalu poljoprivredne i prehrambene hemije".
Podgrevanje kulena, kobasice ili šunke doprineće stvaranju oksidizovanog holesterola i njegovih nusproizvoda, koji povećavaju rizik od bolesti srca.
Ako baš želite da podgrejete neku hranu koja ih sadrži, učinite to u šerpi na šporetu ili u običnoj rerni. Pročitajte i gde bi trebalo da držite mikrotalasnu, nije svejedno!
(MONDO)