AKO OVAKO PODGREVATE HRANU, ODMAH PRESTANITE! Greške zbog kojih rizikujete TROVANJE i ozbiljne opekotine!

Ako podgrevate hranu u mikrotalasnoj rerni, pazite na ove dve greške!

Shutterstock/Mike _shots

Ako imate mikrotalasnu pećnicu, verovatno znate da postoje stvari koje u njoj ne bi trebalo podgrevati. Ali, ostatak "nauke" vezan za mikrotalasnu možda niste znali a bitno utiče na to kako će hrana izaći iz nje!

Dve greške ljudi često prave, zbog čega im se hrana pregreje samo na jednom delu i rizikuju opekotine. S druge strane, nedovoljno odleđena ili zagrejana hrana koja može sadržati bakterije opasna je i po zdravlje.

Evo kako da zagrejete hranu ravnomerno i oslobodite se ovih problema, nemojte praviti ove greške!

Solite hranu

Mnogo ljudi sipa sebi porciju hrane, posoli malo odozgo i ubaci u mikrotalasnu. Ali to je greška - so privlači energiju iz mikrotalasne i zbog toga će jako posoljeni deo biti vreliji od ostatka. Takođe rizikujete i da, u zavisnosti od toga šta podgrevate, taj gornji sloj bude presušen. Posolite porciju kada ste je već zagrejali i potom promešajte.

Grejete hranu u četvrtastim posudama

Kada zraci krenu po rerni, privlačiće ih uglovi, zbog čega će hrana u "ćoškovima" četvrtastih posuda biti pregrejana. Rizikujete da se opečete, zbog čega bi hranu uvek trebalo zagrevati u okrugloj posudi. A sve što se nalazi u sredini može da ostane hladno, što ne utiče samo na ukus već i bakteriološku ispravnost hrane.

Pročitajte i šta je najprljavije u kuhinji - iznenadiće vas!

(MONDO)