Nutricionistkinja Kortni D'Anđelo nabrojala je nekoliko vrsta hrane koje ljudi nikada ne bi trebalo da jedu.
Da može, zabranila bi ih zbog izuzetno štetnog dejstva na organizam - uništavaju srce i goje jer su natrpane praznim kalorijama!
Slane grickalice
Prvi među njima je čips od krompira, kojeg se nutricionistkinja užasava.
"Samo jedna šaka čipsa ima oko 152 kalorije i oko deset grama loše masnoće. To znači da samo jedna porcija značajno podiže kalorijski unos tokom dana, a telu daje samo soli i masnoće, uz prazne ugljene hidrate", rekla je ona.
Pržena hrana
Prženi krompir, pohovano meso, ili bilo šta drugo što se pripremalo u dubokom ulju na visokoj temperaturi, trebalo bi zaobilaziti u širokom luku.
"Unećete gomilu kalorija, masti i soli. Ovakva hrana prepuna je trans masnoća koje podižu loši LDL holesterol", upozorila je ona.
Povišen holesterol uvodi nas u rizik od mnogih hroničnih oboljenja, a nutricionistkinja dodatno podvlači da mnogi misle da povremeno unošenje ovakve hrane nije štetno, ali se varaju.
"LDL holesterol se taloži u arterijama i izaziva bolesti srca kao što je ateroskleroza", rekla je ona.
Pročitajte i šta nikada ne bi trebalo da jedete za doručak!
(MONDO)