ŠTA DORUČKUJE DOKTORKA DA JOJ ŠEĆER NE BI "SKAKAO": Nabrojala tačne namirnice koje ga održavaju na stabilnom nivou!

Doručak je najvažniji obrok dana a ovako ga pripremite da bi se spustio šećer u krvi!

YouTube/Honeysuckle

Doručak je najvažniji obrok dana, i ono što unesemo ujutru odrediće kako nam metabolizam funkcioniše tokom celog dana. Posebno ako pazite na šećer, holesterol ili pritisak, trebalo bi da povedete računa o ovom važnom obroku.

Doktorka Kejsi Mins sa Stenforda objasnila je šta svakog dana jede za doručak, kako bi stabilizovala šećer u krvi i sprečila "skok" njegovog nivoa.

"Slan doručak je najbolji trik za ravnotežu šećera u krvi", rekla je Minsova.

"Ja obično jedem omlet od celih jaja sa avokadom i sotiranim zelenišem kao što je spanać", rekla je ona. Jaja su odličan izvor proteina i vitamina, dugo se vare, drže nas sitim i neće dovesti do skoka šećera. Avokado je izvor zdravih masti a bilo koje tamnozeleno povrće odlično je za zdravlje, jer je bogato vitaminima i mineralima.

YouTube/Riverford Organic Farmers 

Doktorka ponekada promeni recept, pa omlet napravi sa tofu sirom.

"Dodam mu jestivi kvasac, kao i gomilu povrća. Ponekad je tu i pasulj", rekla je ona.

Doktorka Mins poručila je svima da je hranljiv doručak najvažniji tokom dana za metabolizam i zdravlje, i da jedete zdrave namirnice koje volite. Pročitajte i šta su normalne, a šta zabrinjavajuće vrednosti šećera u krvi!

(MONDO)