Uništava kožu

NAJGORA NAMIRNICA ZA BORE, ZBOG NJE LICE BRŽE STARI: Plastični hirug  otkriva – OTEČENOST je još jedan simptom

Autor Maja Gašić

Postoji hrana koja ubrzava starenje, a jedna namirnica se posebno izdvojila kao loša ako želite da sačuvate mladolik izgled.

Izvor: Shutterstock/fizkes

Koža lica može stariće brže ako redovno konzumirate mleko, kaže specijalista plastične hirurgije Lija Gavašeli. Po njenim rečima ova namirnica može da ubrza takozvano "spoljašnje" starenje i izazove promene na koži lica.

Intolerancija na laktozu, vrstu šećera koji se nalazi u mleku, zapravo je glavni krivac za ove nimalo prijatne, niti na oko lepe promene na koži. O tome da li je mleko korisno ili štetno po zdravlje, podeljena su mišljenja, ali svakako ako primetite da vam lice ubrzano stari, pojavu sitnih bora i neke "nepravilnosti", poput crvenila i i pečata, najbolje je da prestanete da ga pijete.

"Česta konzumacija mlečnih proizvoda izaziva nezdrav izgled: gornji kapci su naduveni, ispod očiju se pojavljuju kese, kao i izražena pigmentacija... Osoba izgleda otečeno kao da je "puna vode", a kod odraslih osoba javljaju se i bubuljice...", objašnjava hirurg.

Gavašeli je objasnila da na pojavu znakova starenja može u velikoj meri da utiče i kvalitet mleka. Podsetila je da danas mleko neretko sadrži hormone u tragovima i antibiotike koji se daju kravama.  Ove supstance mogu da naruše imunitet, a posebno ako se akumuliraju u telu u velikim dozama.

MONDO