NAJPOZNATIJI INDIJSKI "LEK" ZA PREHLADU: Potrebna su samo 3 sastojka koja već imate u kući, praktično je DŽABE!

Probajte ovaj indijski recept za mleko sa cimetom i đumbirom protiv prehlade.

YouTube/Printscreen/Amrita Mishra

Zima je u punom jeku, a sa njom i sezona virusnih prehlada, zato je sada najvažnije da se zaštitite od hladnoće i podignete imunitet. U kućnu apoteku prirodnih "lekova" za prehladu dodajte napitak koji se u Indiji koristi od davnina.

Cimet i đumbir sadrže najvažnije vitamine i minerale koji štite od virusnih infekcija. Đumbir je poznat po aktivnim jedinjenjima koja pozitivno utiču na celo telo, a zahvaljujući antioksidativnom i  antiinflamatornom svojstvu pomaže u zaštiti i "lečenju" prehlade.

Cimet je takođe moćno antivirusno i antibakterijsko sredstvo koje povoljno utiče na celo telo. Dodavanjem ovih namirnica u toplo mleko, koje samo po sebi greje i umiruje telo i um, dodatno pojačavate blagotvorno dejstvo đumbira i cimeta.

Kako da napravite mleko od cimeta i đumbira?

Prokuvajte 250 ml mleka. U njega dodajte narendani đumbir (veličina nokta) i prstohvat cimeta. Ostavite da tako odstoji pola sata, a zatim procedite i popijte!

Ovaj recept iz indijske tradicionalne medicine će vas zagrejati u hladnoj sezoni i zaštititi od prehlade.

MONDO