Majonez je glani sastojak salata koje se tipično pripremaju za praznike, a saznajte i kako da ga napravite i to mnogo brže nego što će vam biti potrebno da odete do prodavnice!
Da bi smanjili cenu proizvoda i učinili ga što ukusnijim, proizvođači majonezu dodaju boje, gustine i konzervanse. Međutim, zbog aditiva i pojačivača ukusa ova namirnica, koja je inače bogata masnoćama, postaje još nezdravija. Zato je mnogo mudrije da je sami napravite, a kada čujete koliko brzo može da se "smućka", više je nikada nećete kupovati!
Nedavno je nutricionistkinja otkrila kako da jedete ovu namirnicu a da ne naškodi vašem zdravlju.
Na mrežama ćete naći bezrboj videa koji pokazuju kako da brzo i lako spremite majonez, a ovaj način je možda najbrži i svakako najzdraviji.
Sastojci:
- 200 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica senfa
- 1/2 kašike soli
Priprema:
Svi sastojci treba da budu na približno iste temperature. Za pripremu vam je potreban štapni mikser i uzana posuda. Savite sve sastojke sem ulja, pa poklopite širim nastavkom za mikser. Sipajte preko ulje, ne podižući mikser i uključite. Mutite bez podizanja dok ne počne da se formira gusta masa. Za minut sve je gotovo!
Pogledajte jedan od popularnijih videa na Tik Toku za pripremu ove namirnice...
MONDO