Novac

NAHRANIM CELU PORODICU ZA 15 EVRA MESEČNO I TO BEZ MUKE: Domaćica otkrila kako štedi – probajte, NEVEROVATNO JE LAKO

Autor Maja Gašić

Žena otkrila kako štedi, a njene male tajne su toliko jednostavne da ćete odmah poželeti da ih probate.

Izvor: Printscreen/RTS

Žene su obično te koje barataju kućnim budžetom i uspevaju da uštede tamo gde ni najvećim škrticama ne bi pošlo za rukom. Nedavno su srpske domaćice podelile sa redakcijom MONDA svoje trikove koje im pomažu da ostave neki dinar sa strane. A štedljivost jedne Britanke koja je svoju priču podelila sa tamošnjim medijima, na granici je naučno-fantastičnog.

Semi Hankok (34) je otkrila da mesečno potroši 60 evra, odnosno otprilike 7.000 dinara i u potpunosti uspeva da podmiri potrebe cele porodice.

Ova štedljiva domaćica tvrdi da joj je 15 evra, što je otprilike 1.800 dinara sasvim dovoljno da podmiri sve dnevne potrebe njene porodice, uključujući i hranu.Trik iz rukava su kuponi za hranu, koje pasionirano skuplja, a koji i te kako pomažu da sve pazari po mnogo jeftinijim cenama. Još jedna stvar koja joj smanjuje budžet jeste kupovina namirnica kojima je istekao rok. Ovu hranu prodavci često poklanjaju, a Semi kaže da su potpuno upotrebljive, samo ih treba iskoristiti omah!

Što se kozmetike i hemije za kuću tiče, skoro ništa ne kupuje, obično koristi reklamne uzorke. Veš pere isključivo kad je jeftina struja, a izbegava bespotrebno trošenje - svetla se odmah gase čim se izađe iz prostorije, a kuva za nekoliko dana i potom ne uključuje šporet. 

"Za mene, mog sina i muža 60 evra (oko 7.000 dinara) mesečno je više nego dovoljno da pokrijemo hranu, kozmetiku i hemiju. Prosečna tročlana porodica potroši preko 600 evra (oko 70.000 dinara) mesečno na hranu i to je za mene nepotrebno razbacivanje. Uvek pratim sniženja, nabavljam kupone i pratim aplikacije koje daju mogućnost kupovine na popustu. Između ostalog posećujem lokalnu radnju nekoliko puta nedeljno jer hrana kojoj je istekao rok ili je pred istekom roka je besplatna", ispričala je Semi i dodala da je najviše ponosna na to što je pakovenje krušaka uspela da kupi budzašto - za svega 11 dinara!

MONDO