Kada je slavni fudbaler Dejvid Bekam početkom ovog meseca otkrio da njegova supruga Viktorija Bekam već 25 godina jede istu hranu svaki dan, mnogi su ostali zapanjeni. Kako je naveo, modna kreatorka jede isključivo ribu sa roštilja i povrće koje je kuvano na pari.
Stručnjaci su već govorili da je kuvanje na pari najzdravija tehnika prireme namirnica, a ovoj metodi odlučila je da se posveti i novinarka Dajen Born. Kako je rekla, Dajen se ove ishrane strogo pridržavala nedelju dana, a rezultatima je zapanjena.
Dajen je odlučila da isproba dijetu Viktorije Bekam, a prvo što joj je "zapalo za oko" jeste cena ribe u marketima. Kako kaže, ova cena je daleko iznad drugih obroka koje je do sada jela, posebno što u ovu kupovinu ne ulaze obroci za ostale članove porodice.
Ipak, Dajen se čvrsto držala svoje odluke. Za doručak je uvek jela sveže voće, a ponekad i čašu vina. Trećeg dana dijete, novinarka je otkrila da se oseća slabo.
"Obično odem na trčanje sredinom nedelje, ali moram da budem iskrena. Danas mi nedostaje energije i jako sam gladna, tako da sam trčanje propustila", otkrila je ona.
Dva dana kasnije, novinarka se požalila na miris u kući.
"Kuća sada jako smrdi na ribu. Nekoliko puta dnevno praznim kantu za otpatke, ali miris kao da i dalje ostaje u vazduhu", rekla je Dajen koja je odlučila da stane na vagu.
Osim što je saznala da nije smršala, Dajen se zaprepastila kada je videla da je dobila pola kilograma, iako je konstantno bila gladna. Ovo je bio trenutak kada je novinarka odlučila da stane sa dijetom.
"U svakom slučaju, ovo je bilo dovoljno da zauvek zaustavim ovaj eksperiment. Vratiću se jednoj dijeti koju najviše volim. U njoj se ne oseća glad, a za mene je to ključno", istakla je Dajen.
(MONDO)