Savet stručnjaka

SKIDANJE KOŽICE SA KOBASICA JE GREŠKA KOJU SVI PRAVE: Kraljevski kuvar objasnio u 5 koraka kako da budu najukusnije!

Autor Nataša Petrović

Kuvar otkrio najčešće greške u pripremi kobasice i dao savete uz pomoć kojih će biti najukusnije!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ako mislite da nema ništa jednostavnije na svetu od prženja kobasica, prevarili ste se. Džef Bejker, poznati kuvar koji je pripremao hranu čak i za kraljicu Elizabetu, otkrio je koje greške pravimo u pripremi kobasica i dao savete kako ih najbolje spremiti.

Da bi kobasice bile najukusnije moguće, Džef savetuje da ih izvadite iz frižidera 20 minuta pre pripreme. To će pomoći da se jednačito isprže unutra.

Tiganj sa debelim dnom na nisku temperaturu, a zatim dodajte kašičicu masti da se rastopi tako da celo dno bude prekriveno, a višak masti izvadite iz tiganja. Stavite kobasice u tiganj, vodeći računa da ne dodiruju jedna drugu i održavajte temperaturu konstantnom. Redovno ih okrećite da bi sa svih strana dobile zlatnu boju, kuvar preporučuje da ih pržite oko 10-12 minuta.

Sledeće što treba da uradite je da ostavite kobasice nekoliko minuta da odstoje, kako kuvar kaže – da odmore.

Najčešće greške

Džef je otkrio i najčešće greške koje ljudi prave u pripremi kobasica. Prva je – skidanje kožice odnosno opne sa kobasica, a on kaže da to ne treba raditi jer će kobasice biti suve i bezukusne, pošto će svi sokovi da iscure.

On savetuje i da nikada ne pržite kobasie u u dubokom ulju jer ih to takođe isušuje.

Na kraju, ističe da nikako ne bi trebalo da pečete kobasice – iako to deluje kao najzdravija opcija, neće biti ukusne jer pečenje sprečava da se stvori ukusna, krckava korica na kobasicama.

(MONDO)

Tagovi