Srbi na mrežama

ZNATE LI KOLIKO SRBA NE UME DA ZAMENI SIJALICU? Parovi otvorili dušu i svi im se smeju - ove navike će vas ŠOKIRATI

Autor Maja Gašić

Parovi otkrili najčudnije navike koje su poneli iz kuće...

Izvor: Shutterstock/Rasstock

"Šta je to što vaš partner nije naučen u svojoj prvobitnoj porodici, a da je vama nepojmljivo?", bila je tema rasprave među Srbima na društvenoj mreži Reddit. Pa su tako mnogi otkrili da su se susreli sa brojnim neobičnim situacijama, a neki su opisali i urnebesne načine na koje su se dovoijali kada je, na primer, trebalo da ispeglaju veš...

"Da li postoji nešto što se tokom vašeg odrastanja podrazumevalo da se zna ili da se radi, ali kad ste upoznali vašeg partnera došli ste do saznanja da to nije slučaj u svakoj porodici? Ili obrnuto?", postavila je pitanje jedna korisnica ove mreže, pa opisala svoju situaciju:

"Ja sam baš bila iznenađena što moj muž ne ume ništa po kući da radi, u smislu poslova da se nešto popravi, zameni itd. Kasnije sam shvatila da njemu roditelji iz straha da se ne povredi nikad nisu ništa davali da radi i onda je to dovelo do toga da je u svoj odrastao život ušao praktično nesposoban. Sada se sve polako sam uči, ali mi je baš bilo bizarno da sa 25+ prvi put u životu menjaš sijalicu npr.

S druge strane, bio mi je pozitivan šok to što on uvek sklanja sa stola posle ručka bez ikakvog teranja s moje strane. To je slika koju ni za milion godina ne bih mogla da zamislim da se desi kod mojih roditelja, da otac sklanja sa stola i posprema u kuhinji. Koje su situacije za vas bile šokantne? Baš me interesuje!"

Korisnici Reddita su se vrlo rado odazvali pozivu da učestvuju u raspravi, a iskustva i blamove koje su sa svima podelili će vas nasmejati do suza. 

"Ovo sam ja bio u Nemačkoj - nisam znao da odvrnem kuglu, a crkla sijalica unutra i tako četiri meseca nisam imao struje u WC-u. Vršio sam nuždu u mraku i tuširao se sa lampom na telefonu dok se nisam vratio u Srbiju. Ili kad mi se nije kupovala pegla, a nisam je imao tamo, pa ključam vodu u šerpi i peglam odeću tom šerpom", podelio je svoju priču jedan korisnik Reddita.Oko pripreme hrane bilo je najviše neslaganja...

"Što se tiče hrane, to se baš razlikuje, od kuće do kuće bukvalno. I to mi je ok da svako sprema onako kako voli, navike koje smo stekli u pogledu ishrane se zaista baš teško iskorenjuju, a ne vidim potrebu za tim (osim kad je zdravlje u pitanju). Nas dvoje recimo obožavamo svinjsku džigericu, ali svako voli samo onako kako njegova mama sprema. Moja je spremala sa belim lukom samo, a njegova sa crnim. I nema šanse da se meni svidi njegov način, a njemu moj, tako da nam je to jelo skinuto sa spiska često pravljenih obroka", kaže jedna korisnica ove mreže. 

Ispostavilo se i da se higijenske navike dosta razlikuju među partnerima.

"Devojka je navikla da se jednom obriše posle tuširanja i da odmah baci peškir na pranje. Ja sam navikao da 4-5 puta posle tuširanja koristim isti peškir i stalno smo se smejali jedno drugom zbog toga", rekao je jedan muškarac i pokrenuo lavinu komentara.

"Meni je ovo šokantno, haha. Ja peškir koristim dok ne počne da MOLI da se opere, a i tad mu dam još malo fore. Što neko reče - ne brišem prljavštinu njime…"

"Bukvalno deset i više puta koristim peškir. Ali ga uvek odlično osušim I ne brisem č**r kao da brišem toalet papirom... Apsolutno nikad! Niko nije prigovorio ništa", napiso je jedan muškarac i izazvao zgražavanje ostalih na ovoj mreži...

"E, gade jedan, najbolje 10 puta koristi jedan peškir", kritikovali su ga, a čini se i da je četka za WC šolju mnogima nepoznanica.

"Ja sam jednom kao klinka bila kod drugarice gde nije postojala četka za WC i nisam mogla da ka*im tu jer me uhvatila panika šta ću da radim ako ostanu tragovi. Zato sam zbrzala pisanje domaćeg i otrčala kući koliko me noge nose..."

Ali tu nije kraj "čudnim" higijenskim ritualima...

"Mojoj ženi je recimo bilo nepojmljivo da nemamo onu kantu za smeće u WC-u, jer njeni kad obrišu du*e bace toalet papir u kantu, a mi u WC šolju. Onda joj je bilo čudno da se moj brat i ja uopšte ne grlimo i ne ljubimo sa našim roditeljima. Oni su jako prisni i iako su odrasli i dalje se maze sa mamom i tatom dok brat i ja nemamo tu naviku da se 'cmačemo' sa mojima. Onda joj je bilo recimo čudno što moja keva uvek sprema nešto nezdravo, koristi dosta začina, sprema na svinjskoj masti itd, dok njena kuva zdravo", otkrio je jedan muškarac.

A jedan je otkrio i kako izgleda veza sa ženom sa drugog kontinenta...

"Moja verenica Filipinka, dok smo na vezi, a hoće da se fokusira na nešto drugo kao što je rad od kuće, sređivanje kuće ili kad joj priđe član porodice da popričaju o nečemu, samo prekine vezu a bez da mi kaže nešto u fazonu: 'Dragi, zovem te čim završim to i to' ili 'Samo da završim nešto pa se čujemo'.

Ne, ona samo prekine vezu i onda me zove kasnije. Svako ovde u Srbiji i šire, kad god sam komunicirao preko telefona, uvek se izvini što mora da prekine privremeno iznenada poziv uz napomenu da će nazvati za 15-20 min. Što je sasvim u redu, ali nemoj mi samo spuštati slušalicu čim moraš nešto da odradiš. Da se razumemo - nekad najavi, ali u drugih 30-40 odsto ne najavi, što ume da me izludi", požalio se neko.

A šta je o što je vas iznenadilo kod partnera? Kakve su to navike koje je "doneo iz kuće" koje su vam nepojmljive?

MONDO

.