Od smrznutog spanaća do paradajza, od soka od narandže do pečuraka, hranu je toliko teško proizvesti bez insekata da su i regulatori digli ruke od pokušaja. Hranu je nemoguće proizvesti bez neželjenih dodataka, toliko da i američka agencija za hranu i lekove FDA navodi koliko insekata sme da bude u hrani koju jedemo.
Javnost je zgrozila vest da deca Anđeline Džoli svakodnevno jedu škorpije, tarantule i bube, a nismo ni svesni šta unosimo u sebe hranom koju jedemo svaki dan. Evo u kojoj hrani najviše ima insekata:
Grinje u hlebu
Grinje su često prisutne u pšeničnom brašnu i drugim žitaricama koje se neko vreme drže u ormaru. Grinje u hrani mogu da budu uzrok iste vrste alergijskih reakcija kao i njihova ekipa u prašini.
Jaja muve u paradajzu
Jaja muve se nalaze u konzerviranim proizvodima od paradajza. Pasta od paradajza, pire, sok i umak mogu da sadrže različite količine mušica i da budu legalni za konzumaciju. Na primer, pire od paradajza može da sadrži 19 ili manje jaja muva na svakih 100 grama.
Crvi u spanaću
"Crvi od spanaća", poznatiji kao gusenice, mogu se umešati u vaš smuti ako za njegovu pripremu koristite smrznuti spanać. U pola kilograma spanaća mogu se naći crvi koji ne prelaze dužinu od 12 milimetara.
(MONDO)