Zaustavila starenje

ŠTA DORUČKUJE, RUČA I VEČERA MAMA NAJBOGATIJEG ČOVEKA: Slikala se u kupaćem u 74. godini, obožava omiljeno SRPSKO JELO!

Autor Tamara Veličković

Maje Mask, majka milijardera Ilona Maska, otkriva navike kojih se strogo pridžava.

Izvor: Profimedia

Kada se u 74. godini skinula i "uskočila" u kupaći kostim, ljudi su u neverici gledali kako izgleda. Proglašena je najstarijom ženom koja se našla na naslovnici čuvenog magazina "Sports Illustrated Svimsuit", a poznato je da se bavila modelingom i da je diplomirani nutricionista.

Maje Mask, majka Ilona Maska, napisala je i knjigu o starenju u kojoj se nalaze saveti za lepotu, uspeh i život, a ovo su neke od njenih navika kojih se godinama pridržava:

Hrana za energiju

Mama najbogatijeg čoveka na svetu nikada ne preskače obroke, jer, kako kaže, to dovodi do pada energije. Jednom prilikom je otkrila da joj je važno da jede redovno i zdravo, ali i da zna svoje okidače. Kada je čokolada u blizini, zna da će da posegne za njom i neće moći da prestane da je jede, zato vodi računa o tome da njeni "okidači" ne budu u blizini.

Doručak od omiljenih namirnica

S obzirom na to da obožava hleb, Maje kombinuje svež domaći hleb od celog zrna pšenice s jajima pripremljenim na malo maslaca, sa paradajzom i pečurkama. Doručak nikada ne preskače jer inače brzo ogladni, a ima i jednu posebnu taktiku: voli da pojede manju večeru kako bi ujutro mogla da pojede veći obrok.

Pasulj za ručak

Za ručak najčešće jede salatu od raznog povrća, a to uglavnom podrazumeva šargarepu, mladi luk, paradajz, leblebije. Ipak, najviše voli pasulj i grašak!

Večera od proteina

Maje obično jede ribu za večeru, ali voli da pojede i supu od pasulja sa mnogo povrća, uključujući celu glavicu brokolija, šargarepe, paradajza i ostalo sveže povrće koje nađe u frižideru. Ponekad jede pirinač, dok za obilniju večeru jede više svežeg, integralnog hleba s malo maslaca.

Zdrave grickalice

Umesto slatkiša, Maje obožava voće, a omiljene su joj jabuke, kruške i grožđe. Voli da ih pomeša sa pola šoljice svežeg sira, a nikad ne pije zaslađena pića. Smatra da je više sita kada pojede narandžu nego kada treba da iscedi tri narandže za sok.

Inače, Maje je kao nutricionista radila sa obolelima od celijakije koji moraju da izbegavaju gluten, ali smatra da drugi ne treba da ga izbegavaju.

(MONDO)