"Mišlenove" zvezdice pokrenula su braća Andre i Eduard Mišlen, čije prezime nose i najpoznatiji prenumatici na svetu. "Mišlenova" zvezdica je svojevrstan "kulinarski Oskar", najveće i najvrednije priznanje u kulinarskom svetu koje dobijaju restorani sa pestižnom ponudom i uslugom.
Restorani mogu da dobiju do tri zvezdice za kvalitet hrane, koju potvrđuju "Mišlenovi" inspektori. Da li ste se ikada zapitali kakva je to hrana koja zaslužuje takvo priznanje?
Danski restoran "Alchemist" je jedan od njih, ima dve Mišlenove zvezdice, a Rabia Humaira Raja je žena koja posećuje razne restorane i deli iskustva sa svojim pratiocima. I ovoga puta odlučila je da pokaže šta je jela. Na njenom meniju našli su se sorbe od jelenske i svinjske krvi, gaspačo poslužen na lažnom ljudskom jeziku i pileći bataci zajedno s nogama.
Na jelovniku je još bila i pena od bukovače sa balsamikom, sirova meduza i gel ribljeg oka sa kavijarom i belim šarglama.
"Najteže stvari za pojesti u restoranu 'Alchemist' sa Mišlenovom zvezdicom", napisala je Rabia u opisu, a njeni pratioci, najblaža rečeno, nisu bili oduševljeni hranom koju je jela.
"Poprilično sam siguran da restoran želi da otera goste, ali oni jednostavno ne prestaju da dolaze", "Ako me iko ikada odvede tamo, biću sigurna da me mrzi", "Ja se držim Meka", "Jesu li bogataši dobro?", "Neka, ješću kod kuće", glasili su komentari...
Inače, gosti restorana "Alchemist" spremni su da plate više od 500 evra za rezervaciju stola, dok rezervacija u kombinaciji sa vinom za somelijerskim stolom iznosi više od 1.800 evra.
Pogledajte kako izgleda hrana:
(MONDO)