Stil

SVE ŽENE ŽELE OBLU I ČVRSTU ZADNJICU KAO KIM KARDAŠIJAN: Postoji 5 razloga zbog čega je RAVNA, a evo šta da PROMENITE

Autor Maja Gašić

Saznajte šta uzrokuje ravnu zadnjicu i kako da to promenite.

Izvor: Instagram/screenshot/KimKardashian/YouTube/screenshot/Lena Snow

Kult savršeno zaobljene i malo veće zadnjice pojavio se početkom 2000-ih, ali može se reći da je inicijator ovog trenda starleta i najpoznatija rijaliti zvezda Kim Kardašijan. Stručnjaci su čak došli da otkrića da ova moda velikih zadnjica utiče i na preferencije u seksu, pa se tako analni izdvojio kao "najpopularniji" poslednjih godina. Astrolozi takođe kažu i da ova karakteristika može da zavisi od horoskopskog znaka.

Većina devojaka sanja o okrugloj, zategnutoj zadnjici, ali nažalost kad se pogledaju u ogledalo većina primećuje da im ovaj deo tela izgleda ravno. Ponekad je uzok građa osobe, ali se obično občlik može promeniti intenzivnim treninzma i radom na jačanju povih mišića.

Stručnjaci su otkili i zašto neko uopšte ima ravnu zadnjicu.

1. Držanje

Zbog lošeg držanja kod mnogih devojčica se javlja kifoza kičme, pregib u kome se karlica pomera napred, a stomak viri napred. Da biste to popravili, morate stalno pratiti položaj u kojem hodate, sedite, radite. Preporuke su jednostavne: ispravite ramena i spustite ih, savijte se u struku i uvucite stomak. Uverite se da vam leđa ostanu ravna tokom dana.

2. Često sedenje

Stručnjaci podsećaju da zbog nedostatka pokreta mišići gube tonus, njihov volumen postaje manji, što znači da zadnjica izgleda ravno. U isto vreme, vežbanje treba da bude umereno: kada ima previše sporta i nedovoljno ishrane, mišići počinju da se "tope".  Uključujući i one koji pružaju zadnjici zaobljen oblik.

3. Postporođajne promene

Ravnoteža hormona je ponekad poremećena nakon rođenja bebe, povećava se broj onih koji su odgovorni za nakupljanje i taloženje masnog tkiva. Hormoni "začepljuju" mišiće i pogoršavaju oblik tela, pa je važno održavati normalnu hormonsku pozadinu. Nakon porođaja, ne zaboravite da posetite endokrinologa da proverite svoje zdravlje.

4. Štikle

Visoke štikle vizuelno čine zadnjicu zaobljenijom, a figuru ženstvenijom. Ako stalno nosite cipele sa visokim potpeticama, onda glavno opterećenje ide na stopala i listove. A zadnjica dobija nedovoljno opterećenje i gubi poželjan oblik.

5. Promene s godinama

Događaju se skoro svima, ali u različito vreme. Naravno, kada vaše telo počne da se menja zavisi od načina života i zdravstvenog stanja. Ali tokom vremena, na ovaj ili onaj način, mišići se smanjuju, a masnog tkiva je sve više.

MONDO