Prirodna medicina

ČUVENI RECEPT AUSTRIJSKOG TRAVARA PROTIV EŠERIHIJE: Srpski stručnjak govorio o "magičnoj bobici" - odlična i za ŽELUDAC

Autor Maja Gašić

Narodni travar Momčilo Antonijević otkrio je "lek" austrijskog kolege za infekciju ešerihijom.

Izvor: K1 televizija/ Printscreen

Narodni travar Momčilo Antonijević govorio je u emisiji "Vikend na K1" o lekovitim svojstvima biljaka i tome koliko pomažu kod brojnih tegoba. Od brojnog bilja koje ima blagotvoran uticaj na naše zdravlje, izdvojio je kleku koja se pokazala kao veoma korisna kada je neophodno očistiti organizam od "trovanja" zagađenim vazduhom

Ova biljka pomaže i kod infekcije ešerihijom, a travar je preporučio recept austrijskog stručnjaka.

"Austrijski travar Sebastijan Knajp kaže da svake godine treba da sprovedemo jednu piramidu sa zrncima kleke koje žvaćemo u ustima: prvog dana žvaćemo jedno zrno, sutradan dva i sve tako do 25. dana kada žvaćemo 25 zrna tri dana i onda se vraćamo unazad od 24 zrna do jednog, već utvrđenim redosledom. Na taj način smo detoksifikovali naše organe za varenje. Tretman je specijalno dobar za želudac i za tanko crevo, a takođe odlično deluje i na urinarne organe i za ljude koji imaju uporne infekcije ešerihijom", preporčio je Antonijević.

Biljka koja pomaže kod stresa i nesanice, poznata i po prelepom mirisu, jeste lavanda. Posebno je korisno etarsko ulje, a tome kako se upotrebljava, travar kaže:

"Etarsko ulje lavande je ulje koje sme da se nanosi direktno na kožu. Koristi se kao suva inhalacija kad god vas neko iznervira ili ste napeti, kada ne možete da spavate ili želite da se opustite. U tim slučajevima lavanda je prava biljka za vas. Lavanda je majka svih etarskih ulja, deluje snažno i antiseptično, ali istovremeno i smirujuće i relaksirajuće", objasnio je travar Momčilović. 

MONDO/K1