Neodoljiv ukus

SOČNO JELO OD PATLIDŽANA KOJE ĆE VAS OBORITI S NOGU: Lako za pripremu, a spada u top 5 italijanskih jela

Autor Tamara Veličković

Da li ste probali specijalitet parmigiana di melanzane? U nastavku pogledajte recept i spremite neodoljive ukuse lako i jednostavno!

Izvor: Promo

U Srbiji retko ko može da odoli italijanskim nacionalnim jelima. Čini se da nijedna nedelja ne može da prođe, a da se ne prepustimo ukusima pice ili paste, dok lazanje većina nas obožava. Ipak, ako želite da probate nešto specifično, spremite se da kulinarske veštine isprobate kroz recept parmigiana di melanzane, koji spada u top 5 italijanskih jela!

Prema rečima mnogobrojnih kuvara, parmigiana di melanzane nije nazvana po parmezanu koji se u nju stavlja, već po letvicama na žaluzinama (parmiciana) na koje podseća poređani patlidžan u ovom jelu. Ovo jelo dolazi sa Sicilije gde raste najlepši patlidžan, a u njegovom ukusu možete da uživate u restoranu Campania u srcu Beograda.

Samo nekoliko sastojaka vam je potrebno za pripremu:

  • 100 g patlidžana
  • 100 g paradajz-pelata
  • 1 čen belog luka
  • 80 g sira mozzarella
  • 80 g sira parmigiano regiano
  • 10 listova svežeg bosiljka
  • so, biber

PRIPREMA

Iseći patlidžan uzduž na tanke šnite od oko 0,5 cm debljine. Posoliti i ostaviti neko vreme da otpusti gorčinu. Ocediti i grilovati s obe strane oko 5 minuta. Paradajz izdinstati na maslinovom ulju sa čenom belog luka (izvaditi luk na kraju), pa dodati nekoliko listova bosiljka. Ređati u vatrostalnu keramičku posudu naizmenično patlidžan, mocarelu, parmezan i pelat u tri reda. Na kraju posuti parmezanom i zapeći u rerni 10-15 minuta. Ukrasiti listovima bosiljka.

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

Izvor: Promo

(MONDO)