PROGLAŠENA MISS UNIVERZUMA, NAJSTARIJA U ISTORIJI TAKMIČENJA: Evo ko je lepotica koja je ovim odgovorom iznenadila svet!

Arbona Gabrijel iz Sjedinjenih Američkih Država proglašena je za Miss univerzuma!

Profimedia

Arbona Gabrijel je nova Miss univerzuma! Na takmičenju koje je održano u Nju Orleansu, za prvu pratilju proglašena je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez iz Dominikanske Republike. Takmičilo se 83 lepotica, a u top 16 finalistkinja našle su se i predstavnice Portorika, Australije, Portugala, Kanade, Venecuele, Perua, Indije, Kolumbije...

Laskavu titulu odnela je Arbona, devojka koja važi za najstariju misicu u istoriji. Ponela je tijaru procenjenu na 5,3 miliona dolara, najskuplju ikada na ovom takmičenju! Arbona ima 28 godina, rođena je u Teksasu i postala je prva lepotica filipinskog porekla koja je ponela titulu Miss SAD. Diplomirala je modni dizajn 2018. godine.

"Moj tata se preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i sa oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da napravi put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu. Ja sam vrlo ponosna na svoje poreklo", rekla je Gabrijel, koja kada je ušla u Top 5, upitali su je: "Takmičenje Miss Universe nedavno je napravilo promenu dopuštajući majkama i udatim ženama da se takmiču ove godine. Koju biste drugu promenu želeli da vidite i zašto?"

Gabrijel je odgovorila da bi volela da se podigne gornja granica za godine.

"Imam 28 godina, što je gornja starosna granica za učesnice na ovom takmičenju. Moja omiljena rečenica je: 'Kada, ako ne sada?'. Kao žena, verujem da nas godine ne definišu. Ne juče. Ne sutra. Danas. Danas je trenutak u kom možete da ostvarite ono što želite", rekla je misica.

Pogledajte kako izgleda Miss univerzuma:

(MONDO)