PUTOVANJA

NEĆETE VEROVATI ZAŠTO VAM STJUARDESE TRAŽE DA SPUSTITE ZAVESE: Kristina otkrila istinu, a KOLEGINICAMA propao trik!

Autor Tamara Veličković

Da li ste sigurni da znate zašto se zavese na prozorima aviona spuštaju?

Izvor: Instagram/Screenshot/grabezh/Torjrtrx/Shutterstock

Posao stjuardese je san mnogih devojaka. Bivša stjuardesa Kristina Grabež stekla je ogromnu popularnost na društvenim mrežama. Često razotkriva istinu o ovom poslu - govori o svim prednostima i manama, zabludama, šta se radi u kriznim situacijama i kako izgledaju brojni trikovi kojima se stjuardese i piloti služe.

Jedan od njih krije se u zavesicama na prozorima aviona. Koliko puta ste u toku leta bili zamoljeni da ih spustite? Možda ste smatrali da je to pravilo koje utiče na sam kvalitet leta, a istina je potpuno drugačija! Kristina je na svom TikTok profilu otkrila da se ovo radi kada stjuardese nisu raspoložene da rade.

"Da li ste znali da kada vam stjuardese tokom leta traže da spustite zavesice prozora, to može da bude zbog toga što im se tog dana ne radi? Kada su sve zavesice u avionu spuštene i kabina je mračna, putnici su manje aktivni i više im se spava, što automatski znači da će stjuardese imati manje posla", rekla je Kristina i otkrila još jednu stavku koja vas "tera" na spavanje.

"Trik kojim se neke avio kompanije služe jeste da povećaju temperaturu u kabini jer što je toplija, to su putnici više pospani. Naravno, ne zaboravite da ih podignete prilikom poletanja i sletanja jer je neophodno da putnici i stjuardese imaju uvid u spoljašnje uslove tokom kritičnih faza leta", objasnila je Kristina. Pročitajte i šta se dešava sa bebama koje se rode usred leta!

(MONDO)