OPREZ

ADVOKATICA UPOZORAVA - NE OBJAVLJUJTE FOTKE SA DECOM! Otkrila MRAČNU ISTINU koju skoro niko od roditelja ne zna (VIDEO)

Autor Tamara Veličković

Buduća advokatica objavila upozorenje na društvenim mrežama.

Izvor: Tiktok/definitelynotalex04/Screenshot

Aleks Hofman koja je na pragu da postane advokatica, odlučila je da objavi javno upozorenje. Dok je istraživala se**ualne zločine nad decom, naučila je zašto nikada ne bi trebalo da objavljujemo fotografije sa decom. "Većina fotografija dece postavljenih na 'dark web' preuzete su sa Fejsbuk i Instagram profila normalnih ljudi. Ako na Fejsbuku vidite zahtev za prijateljstvo od osobe sa kojom nemate zajedničkih prijatelja, to znači da je ona pretražila vaš profil najmanje tri puta", rekla je u viralnom snimku.

Objasnila je da je vrlo jednostavno pristupiti mračnom internetu, odnosno, skrivenim internetskim stranicama. "Iskorišćavanje dece industrija je vredna milijarde dolara i svaki dan se stvara hiljade web stranica za deljenje fotografija i snimaka. Moj savet roditeljima je da ograniče objavljivanje svog deteta na društvenim mrežama jer zaista sve može da završi u neželjenim rukama", dodala je.

Upozorenje koje je podelila prikupilo je više od 14 miliona pregleda. S obzirom na to da je izazvalo veliko interesovanje ljudi, buduća advokatica je podelila više detalja: "Puno fotografija dece koje se objavljuju na 'dark webu' uopšte nisu eksplicitne. Reč je o deci u gimnastičkim i plesnim trikoima. Njihovi roditelji nisu imali pojma da im je dete na mračnom internetu", pojasnila je.

Tada su mnogi postavili pitanje i da li fotografije sa privatnih profila mogu da završe isto. "Zavisi. To što vam je profil privatan, ne smanjuje značajno šanse da će predatori videti fotografije vašeg deteta. Ipak, čvrsto verujem da se to temelji na sadržaju fotografije", rekla je advokatica i istakla da problemi nastaju kada fotografija ima "erotski potencijal" koji roditelj možda ne prepoznaje. "Sve može da se izvuče iz konteksta. Tu mislim na fotografije deteta koje jede, koje je u pelenama ili kupaćem kostimu. Takve fotografije mogu da se srede tako da šalju potpuno drugačiju poruku", zaključila je.

BONUS VIDEO:

(MONDO)